Home » Det litauiske kvinnelaget i curling, som har forlenget en fantastisk seiersrekke, er kun ett skritt unna semifinalen.

Det litauiske kvinnelaget i curling, som har forlenget en fantastisk seiersrekke, er kun ett skritt unna semifinalen.

by Erlend Loe
FOTO: WCF

Dominykas Genevičius (curling.lt)

Det litauiske kvinnelaget i curling, ledet av Virginija Paulauskaitė, vant divisjon B-turneringen i EM i Lillehammer (Norge) for femte gang på rad. Torsdag, etter en dramatisk kamp, ​​tapte Litauen 8:7 mot det østerrikske laget, selv om det var 1:5 etter fem omganger og 3:6 etter sju.

Dessverre forble laget vårt på turneringstabellen med 6 seire av 3 tap i mesterskapet og avsluttet showet. Latverne hadde like mange seire, men de slo vår i konkurransen, og endte på fjerdeplass – den siste garanterte plassen i semifinalen.

«Vi la merke til det da. Totalt seks seire er et flott show. Likevel er det skuffende at vi tapte for latvierne og den seieren åpnet døren til semifinalen for dem. Som et resultat er det noe frustrasjon. På den annen side er vi veldig fornøyde med måten vi spiller på. Spesielt siden vi nettopp har forlatt C-klassen. I de siste årene har lag som har steget fra et lavere nivå ofte falt bak. I dette tilfellet har vi etablert oss blant de 5 beste. Det er bra, sa V. Paulauskaitė om tankene hennes etter siste kamp.

Det litauiske landslaget beseiret spanjolene 9-5 onsdag. Mūsiškės viste også stor kampvilje i denne kampen og scoret opptil åtte poeng i fire omganger med et underskudd på 1:4 uten svar.

«Jeg vet ikke engang hva som førte til et slikt spill. Kanskje en slags modenhet kommer. Selv om vi taper et flott resultat, kan vi nå til siste stein og spille og til og med vinne. Ofte ved curling, noen få poeng bak, Alle bøyer armene og sliter med å komme seg. Vi har sannsynligvis fått betalingen for å kjempe til siste øyeblikk, sa V. Paulauskaitė.

Med femteplass i divisjon B tok litauerne 15. plass i den absolutte sammenlagte rangeringen av EM. Dette er en av de beste prestasjonene i historien til litauisk curling.

Det litauiske damelaget i Norge var også representert ved Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė og Rūta Blažienė.

«Vi kan lære av dette mesterskapet at vi må kjempe med all vår styrke helt fra starten. I begynnelsen av mesterskapet spilte vi litt hardt og måtte akseptere tre tap. Det tar tid og erfaring. I Norge spilte vi med veldig gode lag, og du kan alltid lære noe av dem. Mesterskapet er veldig bra, arenaen er godt forberedt, isen er flott. På grunn av alle disse tingene er det veldig gøy, «sa V. Paulauskaitė.

I tillegg til latviere kom steinhoggerne fra Ungarn, England og Norge til semifinalen i divisjon B.

Torsdag opplevde også det litauiske laget rundt Konstantinas Rykovas dramatikken, som tapte i siste kamp i gruppe B i herrenes divisjon B-turnering etter nok en omgang med 8:11 mot ungarerne.

Det litauiske landslaget, som også er representert med Arūnas Skrolis, Paulius Kamarauskas, Donatas Kiudys, Nedas Ivanauskas, kommer ikke forbi syvendeplassen med 1 seier og 6 tap, så de skal kjempe om å overleve i B-klassen i Norge.

You may also like

Leave a Comment