Home » Tretenesam «hat trick», Norge dominerer, og gir Italia ingen alternativer – Hockey – Sportaccentrs.com

by Thure Lindhardt

I de fire siste kampene mellom de to lagene i perioden fra 2012 hadde Norge en meget overbevisende suksess. Nordmennene måtte klare seg uten forsvarsspiller Emil Lilleberg i dagsom fikk diskvalifikasjon av en kamp på grunn av en alvorlig feil begått i forrige kamp (1:5) mot Tyskland og slo en motstander med en kjepp i hode- og nakkeområdet.

I dagens kamp forble det svekkede italienske laget i mindretall i det fjerde minuttet etter Stefano Marketis forseelse. Matias Treteness holdt imidlertid en spektakulær parade. Det skal bemerkes at den italienske målvakten Justin Facio spilte dårlig i denne situasjonen.

Nordmennene avgjorde kampens skjebne fullstendig i andre periode, i skandinavene scoret 20 (!) flere kast (23:3) enn motstanderne. Norge scoret de to målene i andre periode med syndebukken Stefano Gilliat, som scoret totalt 14 minutters straffe i Italia i dag. Mats Roseli Olsen doblet den norske ledelsen etter 26 minutter med et glimrende skudd fra fronten, Treteness tok 3-0 etter en vellykket retur fra italienske Angelo Michelli.

I de siste 20 minuttene avtok tempoet i kampen og Italia hadde også flere angrepsmuligheter. I den 59. reddet prestasjonen og suksessen til målvakt Facio italienerne fra store ødeleggelser. I en av episodene ble den italienske forsvarsspilleren Lorenzo Cassette sparket i foten av det halvtomme målet.

Sørstatene scoret et hederlig mål i det 52. minutt etter at Rafael Andergasens skudd gikk gjennom håndbeskytterne til Henrik Haukeland og han var den første som så Daniel Frank 1:4 foran mål. Det skal bemerkes at Italia er de neste motstanderne for det latviske landslaget.

Norge – Italia 4: 1 (1: 0, 2: 0, 1: 1)

Porter: 10:04 Treteness (Oldens, Lesunds) 1-0, 25:12 Roseli Olsens (Olimbs, Espelands, vair.) 2-0, 36:01 Treteness (Oldens, Lindstrems, vair.) 3-0, 40:59 Treteness (Lesunds, Lindstrems) 4-0, 51:55 franc (Andergasens, Marketi) 4: 1.
Straffeminutter: 2-18
Søppel: 39-18
Målvakt: Henrik Haukeland – Justin Facio.