Home » Norske politimyndigheter visste at mannen som drepte 5 personer kunne ha vært i fare

Norske politimyndigheter visste at mannen som drepte 5 personer kunne ha vært i fare

by Thure Lindhardt

PST fikk i 2015 informasjon om en dansk statsborger som døde 13. oktober i år. fra en bue med piler i Norge drepte 5 personer og skadet to andre. Han ble holdt i fire uker. Det sier leder for PSTs antiterroravdeling, Arne Christian Haugstoyl, til avisen Verdens Gang.

Mannen var tidligere ute av stand til å gjennomføre et politisk motivert angrep, la han til.
Han ble enda mer skremt da denne mannen var i 2017. spre en video der han beskriver seg selv som en muslim og en budbringer på oppdrag.

Talsmann for etterretning Martin Bernsen sa imidlertid til NTB-nyhetsbyrået fredag ​​at videoen ikke ble sett på som en kriminell trussel fordi innholdet var vagt.

Ifølge politiet har han bodd i Norge i 37 år. Dan tilsto onsdag kveld å ha angrepet folk i Kongsberg med bue, piler og andre våpen. Ifølge en talsmann for politiet er mannen enig i fakta om hendelsen, men påtar seg ikke noe straffbart ansvar.

Det hevdes at han kan være psykisk syk og det kreves minst to psykiatere for å fastslå dette.

PST etterforsket først forbrytelsen som et terrorangrep, men ombestemte seg da det oppsto tvil om den mistenktes psykiske helse.

Personer nær den mistenkte sier til NRK at mannen har hatt en lang historie med psykiske problemer og har vært eneboer siden han var tenåring.

2018 Dan ble diagnostisert med psykiske problemer og rapportert til helsemyndighetene.

Ifølge Bernsen var det ikke mistenkt ideologisk motiv som motiv for handlingen, selv om mannen var utsatt for vold.

Politiet sa at tjenestemennenes ytelse vil bli bedømt etter alvorlighetsgraden av saken, da det er viktig å identifisere feil og lære av dem slik at handling kan iverksettes umiddelbart.

Ingen del av denne publikasjonen kan reproduseres uten skriftlig tillatelse fra ELTA.

You may also like

Leave a Comment