Home » Tsjekkeren vant prologen i Tour de Romandie. 23. plass av en polak

Tsjekkeren vant prologen i Tour de Romandie. 23. plass av en polak

by Erlend Loe

Tsjekkiske Josef Cerny fra Soudal-Quick Step-gruppen vant prologen i Tour de Romandie.

Tsjekkeren Josef Cerny fra Soudal-Quick Step-gruppen vant prologen til Tour de Romandie, en individuell tidskjøring i Port-Valais. Tre polske syklister presenterte seg også på den nesten 7 kilometer lange ruta. Den beste av dem, Filip Maciejuk fra Bahrain-Victorious, tok 23. plass.

Cerny, som fyller 30 år i mai, fullførte den tette og totalt flate løypa på 7.25. I den individuelle temporittet til norske Tobias Foss (Jumbo-Visma) hadde han ett sekunds ledelse på den regjerende verdensmesteren.

SE OGSÅ: Tyver av en kjent sykkelklokke er pågrepet

Tredje ved målgang i Port-Valais (Le Bouveret), også et sekund bak, var franske Remi Cavagna, lagkamerat til vinneren fra Soudal-Quick Step-laget.

«Jeg hadde ikke forventet å vinne, men mer som å havne blant de fem eller ti beste,» innrømmet Cerny kort tid etter suksessen.

En erfaren syklist som har kjørt i polske lag i mange år – CCC Polsat Polkowice og CCC Team. Han var Tsjekkias mester i massestart (2018) og tre ganger i temporitt. Han vant også en etappe på Giro d’Italia iført fargene til CCC-laget – i 2020.

Maciejuk, 23. i mål i prologen, tapte 14 sekunder på ham. Rafał Majka (UAE Team Emirates) ble nummer 79, 27 sekunder tilbake og Cesare Benedetti (Bora-hansgrohe) ble nummer 113 – 37 sekunder bak Cerny.

Onsdag venter en ganske vanskelig etappe for deltakerne på en kupert rute fra Crissier til la Vallee de Joux (Le Sentier) på nesten 171 km.

Rittet i Sveits, bestående av en prolog og fem etapper, arrangeres for 76. gang og er en del av World Tour-serien. Den avsluttes 30. april i Genève.

MC, PA

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment