Home » typiske og uvanlige navnedager og høytider – radiovær – nyheter, tips, informasjon – lytt til radio

typiske og uvanlige navnedager og høytider – radiovær – nyheter, tips, informasjon – lytt til radio

by Connie Nielsen

Finn ut hvilke typiske og uvanlige høytider som kan feires i dag og hvem som har navnedag 9. mai. Vi forklarer hva du kan feire denne dagen hvis du virkelig vil.

I går feiret vi Seiersdagen for å minnes slutten på andre verdenskrig i Europa, samt Verdens Røde Kors og Røde Halvmåne-dagen, Bibliotekernes og Bibliotekets dag. Sjekk hva som kan feires i dag hvis vi gjør en skikkelig innsats og graver dypt i kalenderen.

9. mai – Navnedag

Feirer dagens navnedag: Beat, Geroncjusz, Grzegorz, Hiacynta, Job, Karolina, Mikołaj, Maria, Otokar, Pachomiusz, Przebor og Stefan.

9. mai – hvilken uvanlig ferie?

9. mai feires i landene i EU Europadagen. Det er en offisiell høytid for Den europeiske union, etablert på årsdagen for Robert Schumans presentasjon av planen for å opprette Det europeiske kull- og stålfellesskapet 9. mai 1950. Denne dagen kalles noen ganger for å skille den fra Europarådets dag som feires 5. mai Den europeiske unions dag.
Bortsett fra dette:

  • 9. mai Ukraina feirer Dag for seier over nasjonalsosialismen i andre verdenskrig. Samme dag, i Russland og i landene som var republikker i USSR, feires dagen for seier over fascismen. I Polen, som i de fleste europeiske land, feires Seiersdagen til minne om slutten av andre verdenskrig i Europa dagen før – den 8. mai.
  • Hvert år den 9. mai feirer amerikanerne Nasjonal minnedag for tapte sokker. Hvor gikk du? Vi får håpe de er på et bedre sted, men ingen vet egentlig hva som skjer med de ensomme sokkene som ser ut til å forsvinne sporløst. Vi aner ikke hvor de er nå, men vi vet at de alltid forsvinner. Faktum er at et sted i verden er det et stadig voksende fjell av manglende dampsokker. Noen kjøper bare hvite eller svarte sokker for å bli kvitt dette problemet. Så hvis en per par går tapt, vil det være en matchende i skuffen, selv om det ikke er en identisk tvilling. Den nyere moten med å bruke to forskjellige sokker kan være en livredder.

Vi anbefaler: Jonasz Kofta – Forfatter av Songs You Know

Vil du sende bursdags- og kjærlighetsønsker til enhver anledning? Send søknaden din til Robert Janowski!
Be om konsert hver lørdag og søndag fra 10:00 til 15:00 bare på Radio Pogoda!»

Les også:

Leter du etter et øyeblikk med ro? Ta en pause og hør på Radio Weather!

You may also like

Leave a Comment