Home » Tyskland er truet av en alvorlig økonomisk nedgang. «Det er et veldig mørkt manus»

Tyskland er truet av en alvorlig økonomisk nedgang. «Det er et veldig mørkt manus»

by Gunnar Garfors

Etter Russlands kunngjøring om at de vil slutte å sende inntil videre Naturgass via Nord Stream 1-rørledningenlederen for tenketanken mener Tyskland må forberede seg på en kraftig nedtur i økonomien. «Det er et veldig dystert scenario, en lavkonjunktur er vanskelig å unngå.» – sa Fuest søndag på nettsiden til den tyske dagsavisen.

Som «FAZ» husker, informerte det russiske gassselskapet Gazprom fredag ​​kveld om oppdagelsen av et oljeutslipp under vedlikeholdsarbeid, og det er derfor, ifølge selskapet, sikker drift av gassturbinen ikke lenger kan garanteres. Leveransene vil bli fullstendig stanset inntil reparasjoner er utført – forklar representantene for selskapet, som gradvis har begrenset leveransene de siste månedene.

Selv om gasslagrene i Tyskland for tiden er 85 prosent fulle, er ikke det nok til å overleve vinteren, skriver «FAZ».

Når leveranser er stanset, vil de negative scenariene som økonomer har beregnet i flere måneder gå i oppfyllelse. For en måned siden presenterte et elleve sterkt forskerteam ledet av Rüdiger Bachmann (University of Notre Dame) en studie der de estimerte skadene ved et øyeblikkelig leveringsstopp til å være noe mindre enn tapene for den tyske økonomien forårsaket av koronapandemien . Andre forskere konkluderte med at et større fall er mulig – påpeker «FAZ».

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Polakkene vil føle prisen på stigende gass med en viss forsinkelse. «Vi blir alle fattigere»

Tysklands økonomi krymper

På grunn av pandemien falt Tysklands bruttonasjonalprodukt med 5 % i 2020. Sjefen for ifo Fuest sa: «Jeg tror ikke det vil være så ille som under pandemien, men det er mye usikkerhet.»

Hvor hardt kollapsen blir avhenger mest av hvor bra det går Reduser gass- og strømforbruket uten å begrense produksjonen for mye. Det er anslått at industri og husholdninger må redusere gassforbruket med mer enn en femtedel sammenlignet med tidligere år slik at rasjonering ikke er nødvendig om vinteren.

Den tyske reguleringsmyndigheten ser bekymringsfulle signaler i denne sammenhengen. «Private forbrukere økte gassforbruket moderat i den første, litt kjøligere uken i september,» advarte forbundspresident Klaus Müller. Han understreket at gasstankene nå er 85 prosent fulle. Tankene alene ville imidlertid ikke vært nok til å overleve vinteren uten innsparinger, understreket Müller.

Det har vært mange tegn på en økonomisk nedgang de siste ukene, og de vil nå sannsynligvis forsterkes etter hvert som forbrukere blir stadig mer motvillige til å bruke penger ettersom høy inflasjon rammer forhandlere. I denne sammenheng snakket professor Stefan Kooths fra Kiel Institute for the World Economy om det nærmer seg «forbrukssjokket».

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment