Home » U-19 EM. En knitring i øret

U-19 EM. En knitring i øret

by Erlend Loe

Tap mot Portugal betydde at Polen måtte slå turneringsvertene Malta i sin neste U-19 EURO-kamp.


Portugiserne beseiret «White-Reds» ganske jevnt og vant 2-0. Først og fremst var den tekniske fordelen på deres side, men også organisatorisk så rivalen til polakkene bedre ut. Trenerens spillere Marcin Brosz De hadde problemer med å skape en trussel og de hjalp motstanderne med det, for eksempel på deres andre mål da to polske forsvarsspillere kolliderte, noe som gjorde det lettere for Hugo Feliks.

U-19 EM. Det var verre undertrykkelser

Vi mangler en avgjørende pasning, men på den annen side må vi ikke glemme at Portugal ikke har sluppet inn mål på tre kvalifiseringskamper – mot Sverige, Tsjekkia og Kroatia. Angrepet deres blir lagt merke til og spesielt verdsatt for det, men de er også et lag med gode defensive vaner. Selv da vi gikk ut med et angrepsovertak kom de seg raskt – bemerket velgeren Brosz. Nå møter laget hans turneringsvertene, malteseren, som absolutt ikke vil være blant favorittene. I den første kampen tapte de mot Italia med 0:4. «White-Red» ønsker å bli i opprykksspillet, så seieren over Malta er deres absolutte plikt. Desto mer som den siste gruppespillkampen – søndag mot Italia – blir mye vanskeligere.

Vi ser fremover. Vi har kommet ut av verre situasjoner. Jeg tenker det. Paradoksalt nok viste dette spillet at vi har muligheter, men som et team må vi komme med bedre ideer og bruke bedre løsninger. Ingen har tatt fra oss potensialet vårt, vi ser det i oss selv.Vi har sinne. Vi spilte mot gode motstandere, men vi vet også at vi kunne løst noen elementer mye bedre. Selvfølgelig er det ingen som vil eller liker å tape, og det er veldig bra for oss at kampen mot Malta skjer så snart fordi det allerede er på torsdag. Vi skal gjøre vårt beste for å gi oss selv en ny sjanse i denne turneringen. Nå er hvert møte avgjørende – understreket Marcin Brosz.Ingen unnskyldninger

Den polske keeperen ga også sin mening om nederlaget mot Portugal Oliver ZychFotballspiller for Aston Villas ungdomslag. – GHvis vi hadde opptrådt bedre i visse situasjoner og holdt ballen lenger, kunne resultatet blitt veldig annerledes. Fra mitt ståsted jaget vi ballen det meste av kampen. Hadde vi hatt flere, ville vi ha skapt flere sjanser, vi ville gitt oss selv en sjanse til å score et mål, kanskje enda et. Begynnelsen av spillet gikk ikke bra. Vi gjorde en feil med dødballen. Jeg synes imidlertid reaksjonen vår var veldig bra, vi klarte å holde tritt med motstanderne – sa keeperen, som trakk ballen ut av nettet to ganger.

Zych prøvde ikke å finne unnskyldninger. Han understreket at – ja – laget hans var stresset fordi de hadde mindre erfaring i turneringer som portugiserne, men la umiddelbart til: «Hva så?» Målvakten skyldte heller ikke på været. – RUNDTBegge lag spilte under samme forhold. Personalet forberedte oss veldig godt. Vi har alt vi trenger for å prestere godt på banen til tross for de høye temperaturene som for tiden råder på Malta. Vi har vært her i over en uke og har blitt vant til det han la merke til.

Vi har en kamp mot Malta og vi må vinne den for å ha en sjanse til å kvalifisere oss til gruppen. Det er målet vårt nå. Vi har bare tapt én kamp så langt. Det var en lek å vekke oss til det andre møtet. Alt ligger foran oss – sa Oliver Zych.


U-19 EM

Gruppe A

1. Italia 1 3 4-0
2. Portugal 1 3 2-0
3. Polen 1 0 0:2
4.Malta 1 0 0:4

Portugal – Italia (18.00), Malta – Polen (21.15)

Gruppe B

1. Norge 1 3 5-4

2. Spania 1 3 2-1

3. Hellas 1 0 4:5

4. Island 1 0 1-2

Hellas – Spania (18.00), Island – Norge (21.00)


Foto. Krzysztof Porębski/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. søke videre www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment