Home » Ukraina. Ukraina-krisen. Andre land fraråder reise

Ukraina. Ukraina-krisen. Andre land fraråder reise

by Catherine Monroe

  • Utenriksdepartementet fraråder reiser til Ukraina som er unødvendige av sikkerhetsmessige årsaker
  • Mange land ba innbyggerne om å forlate Ukraina. Romania, Slovakia og Tsjekkia har også kunngjort evakuering av familier til diplomater stasjonert i landet
  • Det nederlandske flyselskapet KLM har stanset flyvninger til Ukraina
  • Du finner flere slike emner på Onet-hjemmesiden

På grunn av den endrede sikkerhetssituasjonen på grunn av den militære og politiske eskaleringen fra den russiske føderasjonens side, Utenriksdepartementet fraråder unødvendige reiser til Ukraina – kunngjorde diplomatidepartementet på Twitter lørdag.

Utenriksdepartementet oppfordrer deg også til å lese den oppdaterte reiseveiledningen.

Hun understreker blant annet at personer som oppholder seg i Ukraina må: registrere deg i Odyseusz-systemet, kontinuerlig overvåke informasjon fra Utenriksdepartementet gjennom polske misjonsprofiler på sosiale medier og nettsteder, forberede deg i tilfelle du trenger å forlate oppholdsstedet ditt raskt, og Forbered de viktigste dokumentene for deg og dine kjære og ha dem for hånden (Pass, ID-kort, registreringsdokument for kjøretøy, samt pass og testresultat på polsk eller engelsk). Det gir også råd hamstre kontanter som trengs for å dekke grunnleggende behov ved avreise.

Utenriksdepartementet fraråder å reise til personer som unndrar seg kontroll fra ukrainske myndigheter Deler av Donetsk og Luhansk oblaster og områdene som grenser til grenselinjen mellom troppene og Krim-halvøya.

«Du bør ikke under noen omstendigheter besøke disse områdene»

«Spenningen i Donetsk og Luhansk oblastene fortsetter, alvorlige trusler mot sivile er fortsatt og militæret gjennomfører en militær operasjon. Utenriksdepartementet oppfordrer polske borgere til umiddelbart å forlate de delene av Donetsk- og Luhansk-oblastene som er utenfor ukrainske myndigheters kontroll, samt områdene som grenser til avgrensningslinjen. Du kan ikke under noen omstendigheter reise til disse områdene. Vi gir ikke konsulær bistand til polske statsborgere i dette området», understreket UD.

Han legger til at på grunn av Russlands annektering av Krim-halvøya (den autonome republikken Krim og Sevastopol) og den påfølgende manglende evnen til å yte konsulær bistand til polske borgere som bor på Krim, anbefalingene om å forlate det og avstå fra å reise til disse områdene forblir i kraft.

Litauen, Latvia og Estland ga en lignende advarsel

Estland ga også anbefalinger på lørdag om å avstå fra unødvendige reiser til Ukraina, og Latvia rådet sine innbyggere Kom deg ut av dette landet så snart som mulig.

– leser vi i uttalelsen fra det litauiske utenriksdepartementet.

departementet også»fraråder sterkt å reise til Krim og Donetsk og Luhansk oblastene.

Mange land ber innbyggerne sine om å forlate Ukraina

Det italienske utenriksdepartementet oppfordret innbyggerne til å forlate Ukrainas territorium midlertidig og forebyggende ved å bruke «tilgjengelige transportmidler». Departementet anbefaler også å utsette planlagte reiser til dette landet dersom de ikke er nødvendige. Det ble minnet om at departementet tidligere hadde frarådet reiser til Donetsk, Lugansk og Krim. Utenriksdepartementet kunngjorde også at ansatte som ikke er pålagt å være der, vil forlate ambassaden i Kiev.

– skrev på Twitter utenriksminister i Nederland Wopke Hoekstra. «Ifølge våre allierte Jeg ber alle nederlendere om å forlate Ukraina«- han anket.

Samtidig endret det nederlandske utenriksdepartementet sin anbefaling for reiser til Ukraina og markert landet med rødt, noe som betyr at myndighetene fraråder å reise til det landet av sikkerhetsmessige årsaker. Det opplyste det nederlandske flyselskapet KLM om lørdag umiddelbar stans av flyvninger til Ukraina på grunn av eskaleringen av spenningene med Russland

Ifølge departementets pressemelding vil de fleste ambassadeansatte i Kiev snart forlate stillingene sine. Fredag ​​kom den nederlandske ambassadøren i Kiev Jennes de Mol Under et nettmøte med det nederlandske samfunnet i Ukraina oppfordret han dem til å returnere til landet. Utenriksdepartementet sa også at det er opprettet et krisestøttesenter ved konsulatet i Lviv, hvor nederlendere kan få konsulær bistand dersom ambassaden i Kiev stenger.

«Skulle situasjonen forverres, kunne vi ikke garantere evakueringen»

Belgias statsminister Alexander De Croo ba også folk om å forlate Ukraina. Det la han merke til Reiser til Ukraina frarådes sterkt.

– understreket talsmannen for det belgiske utenriksdepartementet, Wouter Poels.

Lørdag ettermiddag publiserte det spanske utenriksdepartementet et kommuniké som oppfordrer innbyggerne til å gjøre det På grunn av den «raskt skiftende» situasjonen i Ukraina, reiste de ikke til det landet. «Vi anbefaler også at spanjolene som nå er der vurderer å forlate landet midlertidig», sa departementet.

Svensker sies å forbli i Ukraina på grunn av «den skiftende sikkerhetssituasjonen». forlate dette landet så snart som mulig – Dette varslet regjeringen i Stockholm lørdag. Ifølge den svenske ambassaden i Kiev har Ukraina mellom 200 og 300 svenske statsborgere.

Franske myndigheter råder sine borgere til ikke å reise til Ukraina og forberede evakueringen av ambassadeansatte i Kiev og familier til diplomater hvis de ønsker å forlate Ukraina Det sa en av tjenestemennene ved Elysee-palasset lørdag. Han la til at den franske ambassaden i Kiev undersøker situasjonen til rundt 1000 franske statsborgere i Ukraina, hvorav mange har dobbelt statsborgerskap.

Det tsjekkiske utenriksdepartementet advarte også mot å reise til Ukraina og Hviterussland Den anbefalte folk som bodde der å forlate disse landene på grunn av den økende trusselen om Russlands invasjon av Ukraina. Det ble også rapportert at familiene til de tsjekkiske ambassadeansatte skulle forlate Kiev, men anlegget ville fortsette å operere.

Slovakia fraråder sine innbyggere å reise til Ukraina og evakuerer familiene til diplomater som jobber ved ambassaden i Kiev og konsulatet i Uzhgorod vest i landet, sa utenriksdepartementet i Bratislava lørdag. Beslutningen var basert på «de siste funnene som fortsetter å forringe sikkerheten og eskalere spenninger».

Det rumenske utenriksdepartementet «anbefaler på det sterkeste» sine innbyggere. Unngå turer til Ukraina og råde de som allerede er der til å «revurdere» behovet for å «bli i landet». – sto det i pressemeldingen som ble sendt ut lørdag. Det ble også rapportert at den frivillige hjemsendelsen av familier til rumenske diplomater som jobber i Kiev og Odessa er avsluttet, og ikke-nøkkelpersonell blir også trukket tilbake fra disse institusjonene.

Det portugisiske utenriksdepartementet sendte ut et kommuniké lørdag Portugisere advarte mot å reise til Ukraina på grunn av «økende militære spenninger»

Tyrkiske myndigheter gir på sin side råd til sine borgere ikke å reise til Øst-Ukraina.

Fredag ​​ga de ut kunngjøringer som oppfordret innbyggerne til å forlate Ukraina og ikke reise til det landet regjeringene i Storbritannia, Latvia, Norge, Japan, Canada og Israel.

Torsdag appellerte USAs president Joe Biden til amerikanere i Ukraina om å be Fr. forlate dette landet umiddelbart.

You may also like

Leave a Comment