Home » ULTRAWEAVE, PUMAs nye tekstilteknologi

ULTRAWEAVE, PUMAs nye tekstilteknologi

by Peter Østbye

I anledning Final 4 i Folkeforbundet har PUMA nettopp presentert sin nye tekstilteknologi kalt ULTRAWEAVE.

Det kan virke trivielt, men på en måte, med introduksjonen av ULTRAWEAVE-teknologi, har PUMA nettopp startet verdensmesterskapet i 2022, ettersom nye jerseyteknologier generelt avdukes i påvente av store internasjonale konkurranser. Med denne nye teknologien gir det tyske merket trøyene et løft og bekrefter sin misjon om å være det raskeste sportsmerket.

ULTRAWEAVE, letthet til tjeneste for fotballspillere

Utviklet basert på tilbakemeldinger fra PUMA-idrettsutøvere som ber om trøyer som er lette og raske, reduserer ULTRAWEAVE-teknologien vekten på merkets jerseys med 45 %.

Den er laget av et ultralett stoff laget gjennom en høypresisjonsveveprosess. Materialets konstruksjon er strukturert og strekker seg i fire retninger, noe som reduserer vekt og friksjon. Den er laget for bevegelse og holdbarhet. Faktisk er stoffet nøye utvalgt for å skape en lett jersey uten å ofre slitestyrken.

«Når vi snakker om ULTRAWEAVE, snakker vi om letthet, akselerasjon og effektivitet. Det handler om å være raskere, sterkere og mer smidig, fra banen til treningsstudioet til racerbanen. »

I detalj er ULTRAWEAVE-teknologien også preget av en ny minimal topanelskonstruksjon med teipede sømmer. På jakt etter komfort, frihet og letthet, omarbeider produsentene ofte og reduserer antall sømmer for å løse dette problemet.

En ny flockingsteknikk for PUMA-trøyer

For holdbarhet har PUMA valgt et 4-veis stretch ripstop-stoff som forblir spenstig samtidig som det oppmuntrer til bevegelse under alle omstendigheter. Dette ripstop-stoffet gjør det også mulig for jerseyen å bli lettere for å oppnå en total vekt på understellet på bare 72 gram.

I tillegg til et nytt design, introduserer PUMA også en ny, lettere og mer pustende flockingsteknikk for å tillate maksimal tilpasning uten å legge for mye ekstra vekt.

«Idrett på høyeste nivå er definert av marginale gevinster PUMA forteller oss. I denne forstand flytter merkevareinnovasjoner hele tiden grensene for ytelse og produktdesign. Denne trøyen er derfor den ultimate innovasjonen innen ytelsesklær. Jo mer du bruker, jo saktere går du. Når et spill starter, teller hvert gram, og ingen vil ha en tung trøye eller stoffer som fanger luften. Dette er grunnen til at ULTRAWEAVE ble utviklet.

Teknologien som avdukes i dag vil i utgangspunktet kun bli funnet på draktene til det italienske laget og vil bli brukt for første gang i semifinalen i League of Nations mellom Squadra Azzura og Spania. ULTRAWEAVE vil deretter bli lansert fra sommeren 2022 for å falle sammen med utgivelsen av 2022-2023-settene.

Produktet er tilgjengelig i både menns og kvinners ytelsessilhuetter eksklusivt gjennom PUMAs Premium Performance Partnere.

You may also like

Leave a Comment