Home » USA vil sende ytterligere 1 milliard dollar i våpen til Ukraina

USA vil sende ytterligere 1 milliard dollar i våpen til Ukraina

by Gunnar Garfors

USAs president Joe Biden vil sørge for det onsdag [16 mars] 1 milliard dollar i ekstra våpenforsendelser til Ukraina, mer enn det dobbelte av verdien av militært utstyr USA har sendt til Ukraina siden den russisk-ukrainske krigen startet for 20 dager siden.

Våpenforsendelsen, først rapportert av Wall Street JournalBiden vil kunngjøre onsdag i en tale etter Ukrainas president Volodymyr Zelenskyys tale til den amerikanske kongressen.

Våpenforsyningen inkluderer luftvern- og antitankvåpen. Den vil bli finansiert fra 13,6 milliarder dollar som er tildelt Ukraina i den overordnede budsjettloven som ble signert av Biden på tirsdag.

I helgen sa nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Jake Sullivan, at USA også vurderer å sende luftvernvåpen til Ukraina.

Ukrainske soldater laster Javelin anti-tank missiler sendt som en del av amerikanske våpenforsendelser til Ukraina inn i en militær lastebil på Boryspil flyplass utenfor Kiev, Ukraina, fredag ​​11. februar 2022 (AP Photo/Efrem Lukatsky).

Mellom 2014 og tidligere i år sendte USA våpen til en verdi av 2,5 milliarder dollar til Ukraina.

Det hvite hus planlegger også å sende flere tropper til Øst-Europa i tillegg til de 15.000 troppene som er stasjonert der siden krisen startet, melder Det hvite hus. Wall Street Journal.

I sin tale til den amerikanske kongressen forventes Zelenskyy å gjenta oppfordringene til USA om å etablere en flyforbudssone i Ukraina, som vil innebære at USA og NATO skyter ned russiske fly. Før Zelenskyys tale ba det estiske parlamentet, et NATO-medlem, NATO om å etablere en flyforbudssone over Ukraina.

Zelenskyys intervensjon er nært knyttet til oppfordringer fra kongressmedlemmer, både republikanere og demokrater, om at USA skal iverksette tiltak som Russland ser på som ensbetydende med krig.

You may also like

Leave a Comment