Home » Utstillingen med malerier av VK Slavinskas fascinerer med en mystisk atmosfære

Utstillingen med malerier av VK Slavinskas fascinerer med en mystisk atmosfære

by Connie Nielsen

Utstillingen med malerier av Vilius Ksaveras Slavinskas «Intuitions of the Mystery» kan sees fra 6. mai til 2. juni i New Klaipėda Gallery (22 Herkaus Manto St.).

Kunstneren er fascinerende ved selve navnet, og inviterer betrakteren til å gå i dialog mens han gir rom for å føle og se de kompositoriske nyansene selv.

Fremføringsmåten i verkene til VKslavinskas er utrolig harmonisk sammenvevd med kreativ frihet og mot til å eksperimentere, søke etter uventede, unike løsninger, bryte ut av den vanlige komposisjonsrammen, samtidig som den opprettholder et høyt nivå av mestring. I verkene, portrettlignende og figurative transformasjoner, tegn- og symbolspråket som vitner om motsetningene og motsetningene i den moderne verden, dominerer relasjonene.

«I komposisjonene som vises endrer forfatteren tilstandene og formene til sine permanente billedfigurer (fugler, fisk, mennesker, etc.), som om han håper at en ny essens vil dukke opp i den modifiserte formen, svar på spørsmål som fulgte med VKslavinskas på hele sin kreative vei siden 1900-tallet. 1980-tallet. Til spørsmål om deg selv i verden og verdenene i deg. I det surrealistiske rommet utstråler de sammenvevde bildene av virkelighet og drøm en tydelig tristhet og litt engstelig håp, og noen ganger bare storhet. Forfatteren har en levende fargesans, søker frie kompositoriske løsninger, og verkene hans er preget av fargerike og emosjonelle uttrykk, sa kunstkritiker Vilma Kilinskienė.

«Jeg avviste min kunstige kreative holdning og prøvde å være ærlig i vendingene i tankene mine. Maleri har blitt som jazz, som jeg bruker til å hele tiden endre slagene og fargene mine for å avsløre forskjellige følelser. Den ekspressive veien til abstraksjon er veldig fristende, men tankene slipper ikke taket på omgivelsene, ansiktenes improvisasjoner, sammenveving av fugler, fisk med linje- og fargespill. I min søken søker jeg å fange mysteriet til verden rundt meg for å skape en visjon om personlige erfaringsassosiasjoner. Jeg stoler på de personlige variasjonene til seerne i oppfatningen av verket, som kan endre seg for alle avhengig av humøret. Hvis følelsen av verkets mysterium er bevart, er det mulig å ta fatt på nytt på jakt etter ulike personlige kreative sensasjoner. Så jeg prøver å dele gleden ved å skape, en slags katarsis med publikum som ønsker å føle kreative improvisasjoner», delte kunstneren sine tanker om maleriet sitt.

VKSlavinsk ble født i 1943. I Kaunas, uteksaminert fra Kaunas School of Art, 1978. Uteksaminert fra Lithuanian State Art Institute. Medlem av Lithuanian Artists» Union, Artists» Club «Meno Sparnai», Watercolor Artists» Club «Aqua-12″, mangeårig styreleder i Artists» Club «Sfinksas». Han har organisert over hundre separatutstillinger og deltatt på mange kollektive utstillinger i Litauen og i utlandet – i Sverige, Canada, Norge, USA, Tyskland, Frankrike og andre steder.


You may also like

Leave a Comment