Home » Verden følger Abramovichs bevegelser. Han var i Israel, men landet har ikke gode nyheter for ham

Verden følger Abramovichs bevegelser. Han var i Israel, men landet har ikke gode nyheter for ham

by Gunnar Garfors

Israel, Tyrkia, Russland – disse landene ble nylig besøkt av Roman Abramovich, en av de mest kjente russiske oligarkene, ifølge utenlandske medier. Helt siden Storbritannia sanksjonerte ham, og deretter Australia, har milliardærens reiser blitt undersøkt nøye. Da han ble oppdaget på en flyplass i Israel, var det stemmer om at han kunne ha søkt tilflukt i det landet.

Abramovich under sanksjoner

«EU innførte sanksjoner mot den russiske milliardæren på grunn av hans «privilegerte tilgang» til Russlands president Vladimir Putin, som Abramovich har «veldig gode relasjoner» med», sa Politico mandag.

Abramovich er en av de ti rikeste russerne. Han har en nettoformue på 13,7 milliarder dollar. (ca. PLN 59 milliarder; Bloomberg-vurdering). Det eier også yachter, privatfly og luksusbiler til en verdi av over 1,2 milliarder pund (ca. 7 milliarder PLN; anslag fra Forbes).

Roman Abramowicz i Israel. Landet tar stilling til vestlige sanksjoner

Hvorfor akkurat der? Som mange rike russere har Abramovich flere pass. Foruten russisk også portugisisk og israelsk. Israel har inntil nylig vært tilbakeholdende med sanksjoner mot Russland og hans forretningselite for invasjonen av Ukraina. Dette har imidlertid endret seg. Mandag sendte dette landet et veldig tydelig signal om at den ikke har til hensikt å omgå sanksjoner.

Yair Lapid, Israels utenriksminister, Han sa at Israel var «ingen måte å omgå sanksjonene som ble pålagt Russland av USA og andre vestlige land». Han informerte også om at det israelske utenriksdepartementet jobber med partnere om saken, inkludert Bank of Israel, finansdepartementet, departementet for økonomi, energi og forvaltning av flyplasser.

«Israel, i likhet med Slovakia, fordømmer den russiske invasjonen av Ukraina og ber om en slutt på kampene. Det er ingen begrunnelse for å krenke Ukrainas territorielle integritet, og det er ingen begrunnelse for angrep på sivile«- Minister Lapid rapporterte etter møtet med representanten for den slovakiske regjeringen.

Tirsdag ble ordene til den israelske politikeren og løftet han ga bekreftet av sjefen for Ukrainas utenriksdepartement, Dmytro Kuleba. Israel har ennå ikke innført egne sanksjoner mot Russland eller oligarkene. Både Ukraina og USA utøvde press på dette spørsmålet. Ordene fra lederen av Israels utenriksdepartement var det første sterke signalet til russerne om at de ønsker å behandle dette landet som en trygg havn.

You may also like

Leave a Comment