Home » Verdenscup i alpint: Odermatt vant storslalåmen i Sölden

Verdenscup i alpint: Odermatt vant storslalåmen i Sölden

I denne konkurransen er Odermatt årets olympiske mester fra Beijing. Kranjec, på sin side, vant sølv på de kinesiske lekene.

Den 25 år gamle sveitseren oppnådde sin 12. cupseier i karrieren. I Sölden var han allerede i ledelsen etter første løp. I den andre scoret han det niende resultatet, men de mest produktive motstanderne kunne ikke kompensere for tapet.

SE OGSÅ: Enorme utgifter for å organisere verdensmesterskapet i Wisła! Konkurransen var i fare

«Jeg var ikke sikker på om ledelsen fra første løp ville være nok. Det var en tøff kamp. Snøen ble stadig verre og alle gjorde feil, sa Odermatt.

Kranjec var 0,76 sekunder tregere enn vinneren og Kristoffersen 0,97 sekunder.

Tommy Ford kom nærme den imponerende bragden. Amerikaneren var nummer 26 ved pause, men han gjorde en kjempejobb i heat to og fikk det beste resultatet. Han var 0,19 sekunder unna pallen og ble nummer seks.

14.000 tilskuere fulgte konkurransen i en solrik aura. Dagen før ble kvinnekonkurransen avlyst på grunn av regn.

Alpinlaget returnerer til konkurransen 13. november i Lech/Zürs, Sveits, hvor parallellgiganten finner sted.