Home » Verdenscupen i langrenn i Les Rousses: Russland, Norge, Sverige, de mest populære nasjonene i Jura-snøen

Verdenscupen i langrenn i Les Rousses: Russland, Norge, Sverige, de mest populære nasjonene i Jura-snøen

by Erlend Loe

Fra 14. til 16. januar 2022 forventes 222 idrettsutøvere på Les Tuffes Nordic-området i feriestedet Les Rousses (Jura). Lagene og nasjonene har bekreftet sin deltakelse. Svært få av dem vil hoppe over denne VM-etappen.

For første gang i historien er Jura arenaen for en etappe av verdenscupen i langrenn. For å se hvordan det utvikler seg foran øynene dine lederen av rangeringen, norske Johannes dekke svømmere Klaboe, og russerne Sergei Ustiugov og Alexander Bolsjunov, gå til Jason Stadium Lamy Chappuis. Snøen som falt i massevis i begynnelsen av desember gjør at arrangørene gleder seg til dette verdenscupen, som finner sted bare tre uker før, med ro. Olympiske leker fra Beijing (4. til 20. februar). 121 menn og 101 kvinner vil bruke camisolene sine i Les Tuffes.

«Det er mer et stort verdenscup som tar form i Les Rousses. Bare Canada, Litauen og Hviterussland hopper over dette arrangementet. Vi vil se ankomsten av fantastiske nasjoner som Armenia, Thailand eller Niger.» forklarer Nicholas Michaud, WM stedsleder. Disse nasjonene kommer for å prøve å knaske på de endelige minimumskravene som er nødvendige for å vinne en billett til Beijing. 70 medier har planlagt å dekke begivenheten.

Tre løpsformater står på programmet. Fredag ​​14. januar plass i sprinten, alltid en spektakulær test. Skateboard står på programmet lørdag 15. januar. Den gode gamle klassikeren er for søndag 16. januar med jakten for menn og kvinner.

VM-billetter er i salg, de er gratis for barn under 10 år. Du vil bli refundert i sin helhet ved avbestilling på grunn av helsesituasjonen.

I tillegg til lue og votter trenger du helsepasset for å komme inn i lokalene. Bruk av maske vil være obligatorisk inne og ute. Publikum kan få tilgang til kanten av langrennsløypene. Mange aktiviteter er planlagt på stedet, som allerede var arena for ungdoms-OL i januar 2020.

Arrangørene regnet med 3 tonn 4000 Tilskuere på fredag, 5 til 6000 at Helg. I helsesammenheng forventer de litt færre besøkende. Et fenomen som også kan observeres på de andre etappene av verdensruten.

You may also like

Leave a Comment