Home » Verdenscuprenn: Jonna Sundling og Richard Jouve vinner spurter i Falun

Verdenscuprenn: Jonna Sundling og Richard Jouve vinner spurter i Falun

by Erlend Loe

Sundling kom definitivt til topps i finalen. Den andre var slovenske Anamarija Lampic og den tredje var svenske Maja Dahlqvist.

Den eneste polske deltakeren – Monika Skinder – tok 49., nest siste plass i kvalifiseringen.

I verdenscupens totalscore for kvinner leder Natalia Niepriayeva allerede krystallkloden foran den siste sesongstarten – 10K på lørdag. Russeren har 973 poeng. Den andre er amerikanske Jessica Diggins fra fredag ​​19 – 733, og den tredje svenske Ebba Andersson – 732.

SE OGSÅ: Piastløpet kom tilbake til røttene sine. På ruten Justyna Kowalczyk-Tekieli

Den beste polakken, Izabela Marcisz, er nummer 88 med 15 poeng. Skinder fikk to poeng og hun er 116.

På sprinten hadde Dahlqvist allerede sikret finaletriumfen – 638 poeng. De neste plassene er besatt av spillerne hun tapte med i Falun – Lampic med 506 poeng og Sundling med 442. Marcisz fikk 13 poeng i denne spesialiteten og tok 58. plass, og Skinder med to – 76.

For herrene tilhører sesongavslutningen Jouve, som viste seg å være raskere i finalen enn vinneren av den siste kvalifiseringen Joni Maka og hans landsmann Lucas Chanavat.

Det polske laget kvalifiserte seg ikke til topp-30, og kjempet i cupsystemet. Dominik Bury ble 37., Maciej Staręga ble 44., Mateusz Haratyk – 62. og Kamil Bury var to plasser lavere.

Takket være fredagens suksess ble Jouve, som også vant i Drammen forrige uke, vinneren av sprintklassifiseringen. Seks poeng foran norske Johannes Hoesflot var norske Johannes Hoesflot Klaebo – 562, som ble slått ut i de to siste VM-etappene. Tredjeplassen ble tatt av Chanavat – 461.

Staręga ble nummer 34 med 54 poeng og Kamil Bury ble nummer 62 med 18 poeng.

I «overall ranking» var Klaebo sikker på sin tredje seier på lenge med 1375 poeng. Den andre russeren, Alexander Bolsjunov, har 878, og den tredje er Finn Iivo Niskanen – 718 poeng. Jouve rykket opp fra 614 til fjerdeplass.

Staręga er rangert som 67. med 54 prestasjoner, Dominik Bury 85. – 29. og broren Kamil 103. – 18 poeng. 161 spillere scoret.

Frem til slutten av rennet skal løperne konkurrere over 15 km lørdag.

Representantene for Russland og Hviterussland, ekskludert av den væpnede invasjonen av Russland i Ukraina, stiller ikke i Sverige.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment