Home » Verdensmesterskap i Planica: lys i enden av tunnelen for finsk hoppbakke

Verdensmesterskap i Planica: lys i enden av tunnelen for finsk hoppbakke

by Erlend Loe

Mika Kojonkoski kunngjorde at landet hans kunne komme tilbake til det høyeste nivået om tre år.

Finlands sjetteplass i verdensmesterskapet i blandet turnering ble hyllet av nasjonale medier som lyset i enden av tunnelen. Sjefen for skihopp og nordisk kombinert, den legendariske treneren Mika Kojonkoski, kunngjorde at landet hans kan komme tilbake til toppen om bare tre år.

«Trenerne våre trodde det ville være en historisk prestasjon å komme inn i finaleserien og avslutte der på siste åttendeplass, men våre representanter gjorde det mye bedre. De endte på sjette plass, noe som ikke er en lett oppgave og et klart lys i enden av tunnelen for vår revyhopping, kommenterte den finske TV-kanalen YLE.

Skihopper Niko Kytosaho sa: «På papiret var vi de svakeste og dødsdømte, men vi gikk forbi Sveits og Polen. Det er et flott resultat og en følelse som gir deg ny styrke til å jobbe.»

Mika Kojonkoski, den legendariske hopptreneren som ledet landslagene i Østerrike (1997-1999), Finland (1999-2002) og Norge (2002-2011), fortalte Dagbladet at landet hans opplever et nytt hoppopplivningsprogram.

«Vi har jobbet intensivt i et år og vi har allerede valgt ut mange unge talenter. Vi har startet et nytt program basert på juniorer og de første resultatene viser seg allerede. Vårt nye talent Vilho Palosaari vant gullmedaljen i normalbakken på kl. Junior-VM i februar og nå hadde vi et godt resultat i blandet konkurranse. Alt er mulig. Vi har seriøse ambisjoner og entusiasme for jobben,» bemerket han.

SE OGSÅ: Piotr Żyła er som vin. Segl fra Thomas Thurnbichler

Ifølge den 59 år gamle finnen trengs det tid og fremfor alt økonomiske ressurser for å komme tilbake til konkurranse med de beste nasjonene som Norge, Tyskland, Slovenia, Japan, Østerrike og Polen, som han beregnet – bare en femtedel sammenlignet med til de beste landene.

På YLE-showet anslo han at «vi burde begynne å telle om tre år».

PN, PA

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment