Home » Verdensmesterskap i skyting: Bronsemedalje for Polen

Verdensmesterskap i skyting: Bronsemedalje for Polen

by Erlend Loe

Klepacz (Legia Warszawa) og Wojtyna (Śląsk Wrocław) vant duellen om bronsemedaljen mot ukrainerne Oksana Kowalczuk og Olecha Omełczuk med 16:14. Kineserne Ranxin Jiang og Bowen Zhang ble verdensmestere, og beseiret mongolene Munchjul Cagbadrach og Dauweachuu Enchtaidjan.

Se også: Polske kvinner i en rifle på 11. plass i Kairo

Den andre bronsemedaljen i denne konkurransen gikk til kineserne Xue Li og Jinyao Liu, som vant georgierne Nino Sałukwadze og Cotna Maczwariani 17:3.

Damian Klimek (Gdynia Fleet), Oskar Miliwek (Zawisza Bydgoszcz) og Patryk Sakowski (Gwardia Zielona Góra) tok sjetteplassen i lagkonkurransen med 25 meter automatpistol.

Mesterskapstittelen gikk til Ukraina takket være Maksym Horodync, Denys Kusznirov og Pavlo Korostylov, som vant 16-6 med Kina (Jueming Zhang, Yuejong Li og Zhiming Lu).

Bronsevinnerne var sørkoreanerne, som overgikk tsjekkerne (Martin Podhrasky, Matej Rampula og Thomas Tehan) med 16:6. Skytterne fra Tyskland tok 5. plass foran polakkene.

18. plass i rifle på 50 m fra tre posisjoner av blandede par gikk til Natalia Kochańska (Gwardia Zielona Góra) og Maciej Kowalewicz (Gwardia Olsztyn), som gjorde Polen II, og 22. plass til Aneta Stankiewicz (Zawisza Bydgoszcz) og Tomasia Warszawa) – Polen I 51 par konkurrerte.

Norge II ble verdensmester, vant 17:9 med Danmark II. I bronsekampen vant Tyskland I Sveits II 16-0.

Det polske laget har to medaljer under beltet, tidligere ble Tomasz Bartnik (Legia Warszawa) nummer to i 50 meter rifle fra tre posisjoner. Dette plasserer Polen, sammen med Finland, på 14. plass på medaljerangeringen. Så langt har skyttere fra 22 land stått på pallen.

Legionæren vant den tredje kvalifiseringen for Polen i Kairo for XXXIII. OL 2024 i Paris. Tidligere plasseringer i skyteturneringen på Seine-lekene vant: Julia Ewa Piotrowska (Śląsk Wrocław), som tok fjerdeplassen i 10m luftriflekonkurransen i Kairo ved EM i september i Wrocław, hun vant en sølvmedalje.