Home » Vi deltar aktivt i den digitale transformasjonen som endrer denne verden

Vi deltar aktivt i den digitale transformasjonen som endrer denne verden

by Gunnar Garfors

Intervju med Andrzej Przybyło, administrerende direktør i Grupa AB, vinner av konkurransen Årets leder 2023 i Nedre Schlesien-regionen i kategorien store selskaper

De har vært på markedet i 33 år. Hva var veien din til å bli president i et så blomstrende selskap?
Veien til å grunnlegge selskapet ledet de facto gjennom min lidenskap, eller faktisk kan man si gjennom umuligheten av å realisere den. Jeg studerte kjemi i Wroclaw, men knyttet livet mitt til fjellene. Fjellene slukte meg fullstendig.

Jeg gikk på offisielle klatrekurs, besto eksamen og tilbrakte mye tid i fjellet. Hvorfor nevner jeg dette? For allerede i første sesong hadde jeg en alvorlig ulykke, faktisk slapp jeg så vidt med livet i behold, og dessverre var redningsaksjonen min en av de hundre største i GOPRs historie. Jeg ga meg ikke, men året etter ble jeg rammet av en ny alvorlig ulykke og skadet kneet, så jeg måtte si farvel til fjellet og revurdere planene mine, men jeg ga ikke helt opp å klatre. Jeg begynte å jobbe i høyden, på skorsteiner, som viste seg å være en flott skole for å organisere materialer i en tid da det ikke var noe. Jeg dro også til utlandet for den såkalte. Saksy, til en gård i Norge. Det var min business leksjon. Etter veldig hardt fysisk arbeid tenkte jeg med beundring hvor godt organisert virksomheten var der. Jeg kom tilbake til Polen og spurte meg selv: «Hva bør jeg gjøre videre?» Endringen i Polen startet, og siden jeg brukte ZX Spectrum-datamaskiner under studiene, som krevde disketter og det var mangel på slike på markedet, brukte jeg Jeg tok mine beskjedne sparepenger og begynte å handle med dem.

Første plass? Det billigste stedet i byen – et rom i første etasje på det tidligere arbeiderhotellet ved Plac Strzegomski i Wrocław… Begynnelsen vår var langt fra det vi nå kaller normalt arbeid.

En karriere som den amerikanske drømmen?
I ettertid kan du nok si det. Fra starten var det en fin handelsskole fordi kundene trengte de billigste og raskeste varene og de ikke hadde penger selv, så det var mange utfordringer. Vi ble kjent med markedet fra bunnen av. Vi har vokst sammen med kundene våre, har lært å lytte til dem og svare på deres behov. Etter mer enn 30 år tar vi fortsatt vare på mange kunder som har vært med oss ​​nesten fra starten og tenker tilbake på tiden vår sammen. Dette veldig sterke forholdet til markedet som vi har hatt fra starten er en av fordelene med selskapet vårt.

År senere er du nummer 1 i Polen, Tsjekkia og Slovakia, og du har et stort, moderne distribusjonssenter i Magnice nær Wroclaw…
Det var ikke en rask og problemfri prosess. Vi har blitt rammet av flom to ganger. Den fra 1997 ødela hovedkvarteret vårt i Kościerzyńska-gaten, som vi kjøpte og renoverte på den tiden. Heldigvis klarte vi å overleve, det var ingen grunn til å rive denne bygningen. Alt så ut til å gå bra senere, det polsk-amerikanske Enterprise Fund forvaltet av Enterprise Investors investerte i oss. Det var et uttrykk for tillit til at selskapet vårt gjør en god jobb og ga oss vind i seilene. Da fikk vi raskt en ledende posisjon i bransjen.

I 2010 var det en ny flom. Det viste seg at ingenting hadde blitt gjort for å forbedre sikkerheten på 13 år, og dikene var i en forferdelig tilstand. I tre dager stablet hele mannskapet vårt og deres familier sandsekker. Vi har vårt lager på ul. reddet. Kościerzyńska og Nord-Wrocław. Til i dag husker jeg med respekt engasjementet til oss alle i AB. Heldigvis gikk det nedoverbakke senere – IPO, oppkjøp av ATC i Tsjekkia og investering i et nytt distribusjonssenter i Magnice, det mest moderne i denne delen av Europa.

De oppholder seg alltid i Nedre Schlesien, i Breslau. Hva er det som holder deg her?
Jeg kommer fra Śląsk Opolski, min kone fra Wałbrzych, og vi møttes under studiene våre i Wrocław og ble her. Hvorfor? For det var allerede en by med en fortid og en fremtid. Det er potensial her, inkludert et veldig stort menneskelig potensial. Sett fra utsiden burde vi være i Warszawa, for teoretisk sett gjøres de største avtalene der. Men det er ingen tilfeldighet at så mange innovative selskaper kommer fra Wrocław, at den største IT-distributøren i Polen også har sitt hovedkontor i denne byen og at Intel nylig bestemte seg for å gjøre en stor investering her. Dette viser potensialet og attraktiviteten til regionen.

Digitale medier, smarttelefoner og bærbare datamaskiner har blitt en integrert del av livet i dag. Teknologien endrer seg raskt. Gir det bedriften nye oppgaver?
Den digitale transformasjonen skjer i et veldig raskt tempo. Dette viser for eksempel veksten i selskapet vårt. Vi er distributører av alle store globale produsenter.

Vi har en årlig omsetning på over 15 milliarder PLN. I 2001 hadde vi en omsetning på 500 millioner, noe som betyr at vi har vokst 30 ganger på den tiden. I dag betjener vi over 16 000. Vi er forretningspartnere og deltar aktivt i den digitale transformasjonen som endrer denne verden. Og hun vil akselerere enda mer.

Det handler om forretningseffektivitet, men sjekk også ut mObywatel-applikasjonen, hvor mange nyttige løsninger den tilbyr: e-pensjonskort, e-resepter, osv. Selv seniorer som kanskje aldri har jobbet med IT-enheter, blir tvunget til å interessere seg for det og dette letter den daglige funksjonen.

Takket være deg vil representanter for globale IT-merker komme til Wrocław. Er det en tilleggsfunksjon, et kjennetegn for regionen?
Det kan sies at vi bidrar til den økonomiske utviklingen av Wrocław og investeringene til globale giganter i regionen. Våre leverandører kjenner Wrocław veldig godt, vi har sjefene for store IT-selskaper som gjester, for eksempel HP. Vi er den største Apple-distributøren i regionen, og våre partnere inkluderer også Samsung, Microsoft, Dell, Hewlett-Packard og Lenovo.

Hvor kommer distribusjonen av husholdningsapparater og leker i tilbudet ditt fra? Hva har de med IT og elektronikk å gjøre?
Jeg kan overraske deg, men mer enn du kanskje tror. For mer enn 20 år siden var vi pionerene innen B2B e-handel, kundene våre begynte allerede å bli aktive innen e-handel for forbrukere. Og det viste seg at leker og husholdningsapparater i nettbutikker er nær elektronikk, så vi svarte rett og slett på behovene til kundene våre. Mens vi utviklet distribusjonssegmentet for husholdningsapparater fra bunnen av, kjøpte vi en av leketøysdistributørene som base. Det er imidlertid verdt å merke seg at vi gjorde oppkjøpet i Wrocław, siden det er Rekman-selskapet.

Mange IT-selskaper klager over mangelen på kvalifiserte medarbeidere. Har du også dette problemet?
Konkurransen om talenter i Wroclaw og omegn er hard, men folk vil som sagt bare jobbe her. Vi er forutsigbare, stabile og samtidig gjør vi deg i stand til å spre vingene og investere i utvikling av mennesker. Vi verdsetter god stemning. Samtidig er det vi som bringer de nyeste teknologiene til markedet og det kan våre ansatte være veldig fornøyde med.
Jeg har flotte kollegaer som i likhet med meg jobber langsiktig. Det beste eksemplet er Zbyszek Mądry, visepresident, som har vært i AB i over 30 år.

Finner du fortsatt tid til private lidenskaper eller hobbyer?
Ja, bedriftskulturen vår gjør det mulig for alle å forfølge lidenskapen sin. Jeg er fortsatt interessert i fjellet, men mer turistaktig. Lidenskapen skiftet til sykkelen, fordi det også er en knevennlig sport. Jeg kjører ca 7000 km i året. Min andre lidenskap er fotografering, som resulterte i mine egne kalendere med bildene mine, som jeg gir bort til mine kjære.
hun snakket Alina Gierak

You may also like

Leave a Comment