Home » Champions League: Frossenpizza-selger Frederiksberg

Champions League: Frossenpizza-selger Frederiksberg

by Erlend Loe

Færøyene, Polens EM 2024-kvalifiseringsrivaler, er i et eksepsjonelt kamphumør etter at hjembyen Klaksvik vant igjen i Champions League-kvalifiseringen, denne gangen slo Norges Molde FK 2-1. Begge målene ble scoret av Arni Frederiksberg, som ble feiret som en nasjonal helt.

Turen til Torshavn skulle ifølge norske medier være en formalitet for Molde FK men endte med et pinlig nederlag.

Offentlig TV-kringkaster NRK kommenterte: «Rivalene var et lidenskapelig lag og vi ble imponert av en lokal amatør som selger norsk frossenpizza i handelen.»

«Som du kan se, har vår tro på at ingenting er umulig et grunnlag, og vår bombefly Arni viste det tydelig, og scoret to verdensklassemål og sendte hele øygruppen i ekstase,» kommenterte Færøysk offentlige TV Kringvarp.

– Molde må være i sjokk fordi ingen Klaksvik-spillere får betalt mens Molde er en rik, profesjonell klubb med tradisjoner. Listen over trenere og spillere inkluderer Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjær og tidligere Norge og Danmark-manager Age Hareide,» la kringkasteren til.

Frederiksberg (31) har kun spilt 11 kamper for landslaget og har ikke blitt kalt inn på landslaget de siste årene, men nå er det ingen tvil i Storbritannia om hvem som skal være kaptein for høstens EM 2024-kvalifiseringskamper, inkludert fra Polen.

Frederiksberg har blitt kjent over hele verden, likevel bagatelliserer han selv rapporter om seg selv. «Jeg jobber til klokken 16.00 og går så på trening. Jeg vil ikke endre livsstilen min og bli proff. Fotball er et morsomt spill, moro, en hobby og jeg vil at det skal forbli slik, sa han til NRK.

– Klaksviks suksess er ingen tilfeldighet. Færøyene handler ikke bare om fotball. Sport er en livsstil der og den historiske oppgangen til EM i håndball har vist at Færøyene ikke bare har ferdigheter, men fremfor alt en stor lidenskap.«Sport, så alle burde frykte dem i dag», kommenterte det danske avisen Extraload. .

Ved håndball-EM i Tyskland i januar møter Færøyene Polen, Norge og Slovenia i gruppe D.

EM 2024-kvalifiseringen mot Polen spilles 7. september i Warszawa og 12. oktober i Tórshavn. «Det vil være en stor ære å være vertskap for Barcelona-stjernen Robert Lewandowski, men som du ser er vi ikke lenger små gutter og vi har vår Frederiksberg som kan gi våre rivaler minst en ubehagelig overraskelse,» kommenterte Kringvarp.

Zbigniew Kuczyński / PAP / Jagoda S.

You may also like

Leave a Comment