Home » Vi er klare til å styrke Polens sikkerhet

Vi er klare til å styrke Polens sikkerhet

by Catherine Monroe

– Vårt tilbud til Polen forblir uendret. Vi er klare til å styrke Polens sikkerhet ved å utplassere patrioter der, forsikret kansler Olaf Scholz i Berlin torsdag. Og han la til at «diskusjonen om dette spørsmålet i Polen ikke er over ennå».

Mer oppdatert informasjon fra landet og verden videre Hjemmesiden til Gazeta.pl

se videoen
«Du er inkompetent», «Jeg ba ham ikke rope.» Kontrovers om patrioter i Sejmen

Tyskland tilbød Polen å bruke systemene Patriot missilforsvarssystem etter et utilsiktet missilangrep i Przewodów nær grensen til Ukrainahvor to personer døde. Etter en første positiv reaksjon foreslo den polske forsvarsministeren Mariusz Błaszczak at Tyskland skulle overføre Patriot-systemer direkte til Ukraina. Den føderale regjeringen utelukket ikke et slikt alternativ, men indikerte at de ville diskutere det med NATO-allierte. Denne saken var en av dem fag felles pressekonferanse mellom Scholz og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Alliansens leder berømmet Tyskland for tilbudet om å styrke Polens luftforsvar. – Dette er nok et eksempel på tysk ledelse i vår allianse og forpliktelse til å styrke NATOs avskrekking og forsvar. Det er en diskusjon om dette spørsmålet i Polen, og det er fortsatt for tidlig å trekke noen konklusjoner, bemerket han.

NATO vil øke beskyttelsen av gassrørledninger til havs

Ifølge Stoltenberg bør spørsmålet om de tre Patriot-systemene som Tyskland har tilbudt for å beskytte polsk luftrom skilles fra det mye bredere spørsmålet om å støtte Ukrainas luftforsvar.

Vi er alle enige om at Ukraina trenger akutt hjelp, blant annet gjennom luftforsvarssystemer. Tyskland har allerede levert moderne kritiske luftvernsystemer, inkludert Iris-T. De allierte planlegger å øke denne støtten

– sa lederen av NATO. Han la til: «Men du må forstå at det ikke bare handler om å levere nye systemer, men også å sørge for at systemene vi allerede har levert kan fungere.» «Derfor er det behov for ammunisjon til disse systemene, reservedeler og vedlikehold,» la han til.

Stoltenberg støttet også det tysk-norske initiativet om å opprette et NATO-senter for undervannsinfrastruktur. «Rørledninger og kabler som ligger på havbunnen og bærer energi og data er arteriene til våre økonomier,» sa han. Og han la til at den nylige sabotasjen mot Nord Stream-gassrørledningene er en påminnelse om hvor sårbar denne infrastrukturen er.

Foreslått av Tyskland og Norge Det nye NATO-senteret «vil tillate allierte å bedre forstå situasjonen, identifisere sårbarheter og hjelpe til med å avskrekke og utbedre forstyrrelser i denne infrastrukturen.»

«Ikke undervurder Russland»

Torsdag deltok NATO-sjefen på en internasjonal sikkerhetskonferanse i Berlin. I sin tale advarte han mot å undervurdere Russland.

– Russiske missiler og droner fortsette å ramme ukrainske byer, sivile og kritisk infrastruktur og forårsake store menneskelige lidelser. Og vinteren begynner allerede, sa Stoltenberg. Han berømmet Tyskland for dets økonomiske, humanitære og militære bistand til Ukraina. Etter hans mening er viktigheten av denne støtten tydelig hver dag på slagmarken. Han oppfordret også tyske myndigheter til å fortsette å investere i forsvar.

Vi trenger en sterk og operativ Bundeswehr. Dette er viktig for Tysklands sikkerhet, men også for Europa og global sikkerhet

Stoltenberg la til.

***

Artikkelen er fra nettsiden tysk bølge

Hjelp Ukraina, bli med i samlingen. Du betaler pengene Nettstedet pcpm.org.pl/ukraina >>>

You may also like

Leave a Comment