Home » Vi kjenner den andre kvartfinalisten. Norge beseiret Nederland og venter på en motstander

Titelforsvaret Norge beseiret Nederland 30:23 (12:11) i Trondheim i den andre kvartfinalen i håndball-VM for kvinner, som ble arrangert i fellesskap av Danmark, Norge og Sverige. Tidligere har Frankrike beseiret Tsjekkia 33:22.

Første omgang viste allerede at fansen som kom til Trondheim Spektrum ikke bare vil oppleve følelser, men også mange feil på begge sider. Ikke rart at det første målet først kom i det fjerde minuttet, scoret av den norske venstrevingen Camilla Herrem. En annen ting er at begge keeperne – Silje Solberg og Yara ten Holte – forsvarte seg mye. Nederlenderen scoret selv etter å ha kastet over banen i et tomt mål.

Medvertslaget hadde allerede en 5-måls ledelse. Rivalene klarte ikke å score på nesten ti minutter. Deres spurt rett før pause minimerte tapene til et minimum. Etter pause ble situasjonen gjentatt, det vil si at det norske laget scoret flere mål, men denne gangen klarte ikke nederlenderne å bygge videre på angrepskraften.

Kampen ble avsluttet med et imponerende innkast over 16-meteren fra Nora Mork, som ble omsatt til mål av Henny Reistad.

Norge skal spille semifinale mot vinneren av kampen Danmark-Montenegro.

Norge – Nederland 30:23 (12:11)

Flest mål: for Norge – Stine Skogrand 9, Ingvild Bakkerud 5, Henny Reistad 4; for Nederland: Dione Housheer 4, Estavana Polman og Angela Malestein 4 hver.