Home » Vi kjenner sammenstillingene til den fjerde kvalifiseringsrunden i Champions League

by Erlend Loe

Det danske laget med Kamil Grabara i mål var bedre enn Sparta Praha på straffe. For en uke siden spilte de 0-0 på stadion, i andre etappe gikk de foran etter noen titalls sekunder etter et mål av Jordan Larsson, sønn av den svenske spissen Henrik Larsson, men etter 90 minutter var stillingen 1-1.

På ekstraomgangene scoret begge lag to mål og det var nødvendig med straffesparkkonkurranse, som gjestene vant 4-2.

Kampene i den siste kvalifiseringsfasen av dette paret vil finne sted 22. og 30. august, den første i Sosnowiec, hvor laget fra Częstochowa skal spille mot sine rivaler til slutten av cupeventyret.

I tilfelle feil er de polske mesterne allerede garantert en plass i gruppespillet i Europa League og en dusør fra UEFA på minst 5,5 millioner euro.

Laget til Szymon Włodarczyk – Sturm Graz tok farvel med Champions League, og tapte mot PSV Eindhoven for andre gang, denne gangen 3-1. Den polske forwarden dukket opp på banen i det 60. minutt.

Damian Szymański hadde grunn til å være fornøyd. Den polske midtbanespilleren spilte til det 83. minutt i AEK Athens 2-1-seier over Dinamo i Zagreb. Det var den første utgaven av rivaliseringen mellom disse to lagene, siden kampen i den greske hovedstaden for en uke siden ble avlyst av UEFA etter at en gresk fan døde som følge av sammenstøt mellom fans av begge lag. Omkamp – lørdag i Athen.

Eventyret med Færøyenes mest prestisjefylte AI Klaksvik Cup har også tatt slutt. Norges Molde FK viste seg bedre (2-0) etter ekstraomganger, og overvant et ettmåls tap i første omgang.

Gabon-spissen Pierre-Emerick Aubameyang ble signert av Chelsea i sommer og scoret to ganger for Olympique de Marseille i en 2-0-seier mot Panathinaikos Athen. Men i det 10. minutt av tilleggstid i andre omgang utnyttet gjestene en straffe og ledet til overtid. Ingen mål ble scoret, og i konkurransen til «Eleven» viste «Cloverleaves» seg å være bedre med 5:4 og kvalifiserte seg også til siste runde av Champions League-kvalifiseringen.

Serberen Filip Mladenovic, kjent fra polske fotballbaner, spilte i gjestelaget fra det 70. minutt, som omsatte den siste straffen. Keeperbyttet rett før den avgjørende kampen hjalp ikke lokalbefolkningen.

Champions League 3. kvalifiseringsrunde resultater fra andre etappe (* – betyr opprykk):

15. august, tirsdag

Aris Limassol (Kypros) – *Rakow Czestochowa 0-1 (0-0); første kamp – 1:2

*Maccabi Haifa (Israel) – Slovan Bratislava (Slovakia) 3-1 (2-0); 2:1

Sparta Praha (Tsjekkia) – *FC København (Danmark) 3-3 ET (1-1, 0-1), straffer: 2-4; 0:0

*FK Molde (Norge) – KI Klaksvik (Færøyene) 2-0 ET (1-0, 1-0); 1:2

*Galatasaray Istanbul (Tyrkia) – Olimpija Ljubljana (Slovenia) 1-0 (1-0); 3-0

Backa Topola (Serbia) – *SC Braga (Portugal) 1-4 (1-4); 0:3

Servette Genève (Sveits) – *Rangers FC (Skottland) 1-1 (0-1); 1:2

Sturm Graz (Østerrike) – *PSV Eindhoven (Nederland) 1-3 (1-2); 1:4

Olympique Marseille (Frankrike) – *Panathinaikos Athen (Hellas) 2-1 etter ekstraomganger (2-1, 2-0); 0:1

1. kamp Dinamo Zagreb (Kroatia) – AEK Athen (Hellas) 1:2 (1:1)