Home » VIDEO⟩ En imponerende meteor ble sett over den norske himmelen – Natur og Dyr

VIDEO⟩ En imponerende meteor ble sett over den norske himmelen – Natur og Dyr

by Gabriel Scott

Videoovervåkingskameraer fanget øyeblikket da nattehimmelen ble til sterkt lys, umiddelbart etterfulgt av høy støy.

Norsk politi melder at ingen er skadd.

I mellomtiden har et team av eksperter begynt å lete etter den falne meteoren. De mener den falt i skogen ved hovedstaden Oslo.

En meteor er et lysfenomen som oppstår når et lite himmellegeme kommer inn i planetens atmosfære.

Det flygende objektet skal ha vært synlig i minst fem sekunder. Dette øyeblikket skjedde søndag kveld klokken 1 natt. Meteoren fløy med en omtrentlig hastighet på 16,3 km/s og ble sett flere steder i Sør-Skandinavia.

Den norske astronomen Vegard Reka sa at han og kona var våkne på det tidspunktet. Hun hørte et «skyskjelv» før eksplosjonen, men først ble det antatt å være en tung gjenstand som veltet i nærheten av hjemmet hennes. Astronomen er fornøyd med at hendelsen ble fanget opp i flere videoer, da dette fenomenet er sjeldent i Norge eller andre steder i verden.

Teamet er allerede sendt til et område der en meteor kan ha truffet. Foreløpige undersøkelser tyder på at meteoritten kan ha landet i Finnemarksskogområdet rundt 60 kilometer vest for Oslo.

En gruppe ferierende i Norge sier de så «et stort smell rett over hodet på dem». En av gruppens ferierende sier at hun så en brennende ball på kort avstand, men trodde først at vennene hennes var inne i «geiten» hennes.

Eksperter anslår at meteoren kan veie minst 10 kilo.

Den norske astronomen påpeker at denne meteoren er spesiell fordi den ble sett og hørt av flere personer.

You may also like

Leave a Comment