Home » VIDEO⟩ «Hvor mange latviere som bor i utlandet har blitt vaksinert?» Latviere vaksinert i utlandet forstår ikke vaksinasjonsdatoer – samfunn og politikk – nyheter

VIDEO⟩ «Hvor mange latviere som bor i utlandet har blitt vaksinert?» Latviere vaksinert i utlandet forstår ikke vaksinasjonsdatoer – samfunn og politikk – nyheter

by Thure Lindhardt

Mannen sier at han mottok en e-post fra en latvisk institusjon som inviterte ham til å besøke vaksinasjonssentre i Latvia. Mareks annonserte også at andre latviere bosatt i utlandet har mottatt lignende tekstmeldinger.

Marek, hans kone og bror, som kom for tre måneder siden, ble vaksinert i Norge. Hans datter og ekskone, som bor i Storbritannia, ble også vaksinert, men de ble også invitert til å bli vaksinert i Latvia.

Mareks sier om vaksinasjonen: «Vi er alle erklært i Latvia. Hver gang det sies at folk i Latvia ikke er vaksinert, at bare 50 % av befolkningen er vaksinert, er det kanskje rett og slett feil data?

Mange latviere bor i utlandet og drar til Latvia på ferie og ferie. Er det noen som vet hvor mange latviere som bor i utlandet som er vaksinert? Kanskje de samme 70-80 % av de vaksinerte i Latvia har eksistert i lang tid, ikke 50 %.

Den nasjonale helsetjenesten påpeker at statistikken kun er utarbeidet fra befolkningen som bor i Latvia. «I begynnelsen av vaksinasjonsprosessen ble befolkningen brukt som et referansepunkt. Dette inkluderer ikke det store latviske samfunnet som bor og arbeider i utlandet,» sa Inga Vasiljeva, en talskvinne for National Health Service.

Statistisk sentralbyrå gir råd om at det etableres en foreløpig populasjon ved begynnelsen av hvert år. Dette gjøres på grunnlag av målte verdier fra mer enn 30 databaser.

Populasjonen endres ikke mer enn én gang i året fordi enkelte dataleverandører kun kan samle inn informasjon én gang i året.

For å legge antall innbyggere til den totale befolkningen i landet, er det ikke nok for eksempel å oppsøke lege en gang i året.

Video: Handlingen til showet «Uten tabuer»

You may also like

Leave a Comment