Home » VIDEO. I Evry har det magiske takvinduet en tvillingsøster

VIDEO. I Evry har det magiske takvinduet en tvillingsøster

by Thure Lindhardt

«Det er en flott idé, og den kommer alle unge til gode,» sier Frédérique og oppdager den nye Trompe-l’oeil midt på Place Jules-Vallès. Denne innbyggeren i Evry-Courcouronnes (Essonne) beundrer kopien av veggen bare noen få skritt unna, «tempelet» av takvindusfotballutfordringen som tente sosiale nettverk for seks måneder siden. Siden den gang har skaperne valgt å gjøre utfordringen om til en egen sport. For å nå sine mål skapte de en omreisende installasjon «av identiske dimensjoner» som skulle transporteres fra nabolag til nabolag.

«Mange kom ikke innom,» forklarer Gay, alias den eldste, som var den første beboeren som bestod takvindusutfordringen. Han, Malason og Souli, hadde derfor ideen om å «møte folket i Marseille, Dijon, Le Havre» slik at «alle» kan dra nytte av denne «nye disiplinen» som snart skal registreres i de olympiske leker «, sier Gay ironisk. Første etappe av «Lucarne Tour» lørdag 16. oktober i forplassen til rådhuset i Évry-Courcouronnes. Rundt hundre unge mennesker fra forskjellige deler av byen kan trene på Place des Droits-de-l’Homme.

I løpet av seks måneder har Rue Jules-Vallès sett rappere, YouTubere, journalister og til og med en borgermester i Mennecy (Essonne). Profesjonelle fotballspillere har også testet det: Mehdi Benatia (Fatih Karagümrük SK), Faitout Maouassa (Club Bruges), Pierre Bouby (ex-Orléans) … og en Spotify-podcast ble skutt der av Bein sportsjournalist Vanessa Le Moigne.

You may also like

Leave a Comment