Home » Videospillutgiver Konami dropper Griezmann etter at kontroversiell video er sluppet

Videospillutgiver Konami dropper Griezmann etter at kontroversiell video er sluppet

by Thure Lindhardt

Publisert på:

Den japanske videospillutgiveren Konami bestemte seg onsdag for å si opp kontrakten sin med den franske angriperen etter utgivelsen av en video av Ousmane Dembélé som hånte fysikken og språket til hotellarbeidere i Japan i 2019 som inneholdt Antoine Griezmann.

Den japanske videospillutgiveren Konami bestemte seg onsdag 7. juli for å avslutte kontrakten med den franske spissen Antoine Griezmann etter nylig å ha sendt en video klassifisert som rasistisk.

I denne videoen, publisert 2. juli på en nesten anonym YouTube-konto (25 abonnenter), ser vi Dembélé intervjue lagkameraten Griezmann mens teknikere er på tur med klubben deres, FC Barcelona, ​​på et hotellrom. «Dembouz «» er ironisk nok underholdt av hennes fysikk og språk under blikket til partneren hans, men stum.

«Vi har bestemt oss for å si opp kontrakten»

Griezmann, som ble Konami-ambassadør i juni, vil bare ha vært under kontrakt med det japanske forlaget i en måned:

«Vi hadde annonsert at Antoine Griezmann ville være vår Yu-Gi-Oh!-ambassadør, men i lys av nylige hendelser bestemte vi oss for å si opp kontrakten,» sa selskapet i en uttalelse.

Konami, som publiserer konsollfotballspillet Pro Evolution Soccer (PES) årlig, ba også FC Barcelona «avklare detaljene i denne saken og fremtidige handlinger».

Det japanske selskapet begrunnet sin avgjørelse med at «diskriminering i alle dens former er uakseptabel».

«Jeg henvendte meg ikke til et fellesskap»

De to spillerne ba søndag om unnskyldning på sine respektive sosiale nettverk. «Jeg har alltid drevet kampanje mot enhver form for diskriminering (…) Jeg avviser bestemt påstandene som er fremsatt og beklager hvis jeg kunne fornærme mine japanske venner,» sa Antoine Griezmann.


Lagkameraten hans i Barcelona og det franske laget forsikret troppen hans om at han «hadde brukt de samme uttrykkene» hvor som helst i verden. «Så jeg var ikke rettet mot et samfunn,» sa han.

Kontroversen kan få alvorlige konsekvenser, siden tirsdag Hiroshi Mikitani, administrerende direktør for den japanske e-handelsgiganten Rakuten og sponsor for FC Barcelona, ​​sa at han ville ha «en uttalelse» og kunngjorde på det sosiale nettverket Twitter at han ville «offisielt protestere mot klubb «.


Press fra sponsor Rakuten, som betaler 55 millioner euro i året for å bruke FC Barcelona-skjorten, kan mørkne spillerens fremtid i FC Barcelona. Rakuten krevde også en offentlig unnskyldning fra de to spillerne.

FC Barcelona har også gitt ut en uttalelse på engelsk og japansk, der de «beklager offentlig» og «beklager dypt» «mangelen på respekt» deres to spillere har vist. «Denne holdningen er inkonsistent med verdiene som FC Barcelona representerer og forsvarer,» la Blaugrana-klubben til.

Et «blackface» i 2017

Antoine Griezmann er en spiller som liker å stå opp for gode formål. I desember 2020 bestemte den franske angriperen seg for å avslutte samarbeidet med Kinas Huawei, med henvisning til «sterke mistanker» om deres involvering i kinesiske myndigheters overvåking av den uiguriske muslimske minoriteten, noe selskapet benekter. På slutten av 2020 fordømte Barcelona-mannen også angrepet på en svart musikkprodusent fra politiet i Paris.

Franskmannen har imidlertid allerede opplevd en rasistisk kontrovers. I 2017 måtte han be om unnskyldning etter å ha lagt ut et bilde av ham som svart spiller for Harlem Globetrotters på sosiale medier. En hyllest til ham, men en gest fordømt som et «blackface» som refererer til en rasistisk praksis som ble født i USA under segregeringstiden.

You may also like

Leave a Comment