Home » VIVA TECHNOLOGY Edition 2022 fra 15. til 18. juni | Afrika Nyheter

VIVA TECHNOLOGY Edition 2022 fra 15. til 18. juni | Afrika Nyheter

by Peter Østbye
VivaTech 2022

Viva Technology, den ledende oppstarts- og teknologibegivenheten i Europa, presenterer de første elementene i programmet sitt, som vil markere sin sjette utgave. VivaTech kommer tilbake i et ambisiøst hybridformat fra 15. til 18. juni, personlig på Porte de Versailles og online på vår digitale plattform.

Etter to år med helsekrisen gjenopptar arrangementet sin plass ved Porte de Versailles i sitt fysiske format. Utgaven vil foregå over fire dager, med tre dager dedikert til fagfolk, spesielt ment å fremme forretningsutveksling, og en dag på lørdag åpen for allmennheten.

VivaTech lanser «Viktige forretningsprogrammer» La næringsliv som er spesielt involvert i digital transformasjon møtes om dedikerte programmer konsentrert på én dag:

  • Future of Work Program – i samarbeid med ManpowerGroup
  • «CMO-programmet» – i samarbeid med frog, en del av Capgemini Invent, MediaLink a UTA Company, JCDecaux og Infopro Digital Media
  • «CTO Forum» – i samarbeid med Scaleway og Sopra Steria

Nøkkelforretningsprogrammene består av konferansesesjoner, en dedikert salong og tematiske sidearrangementer.

Til slutt, i samarbeid med Pitchbook, vil investorer bli tilbudt en Investor Lounge for denne sjette utgaven av VivaTech.

Utgaven er fullført med mer enn femti arrangementer utenfor veggene til VivaTech, over hele Paris. Spesielt vil dette være returen til Tech Days for å oppdage de viktigste stedene i økosystemet organisert med det franske Tech Grand Paris.

For denne sjette utgaven mer enn 1500 utstillere forventes, alt i hybridformat. Våre langsiktige partnere har fornyet tilliten til oss og nye slutter seg til dem i år. Vi finner: BNP Paribas, Google, La Poste, LVMH, Orange, men også EDF, ManpowerGroup, EY, India, Axa, Edenred, French-German Tech Lab, Huawei, JCDecaux, L’Oréal, Microsoft, RATP Group , Sanofi, SAP, SNCF, The Adecco Group, TotalEnergies, McKinsey & Company, Region Ile-de-France, Air Liquide, Audi, Binance, Dassault Systèmes, Engie, Egypt, Globalization Partners, Bouygues Group, Klaxoon, KPMG, Meta, Region Center – Loire-dalen, Occitania-regionen, Sør-regionen, Renault, Swisstech og mange andre som allerede har bekreftet deres tilstedeværelse.

Denne massive tilstedeværelsen vil også være en mulighet til å gi arrangementet en sterk internasjonal dimensjon: mer enn 30 land vil være tilstede (+35 % sammenlignet med 2019) inkludert Tyskland, Brasil, Canada, Kongo, Egypt, Japan, Taiwan Tech Arena, Luxembourg , Nederland, Senegal, Sveits og mange flere. Legg merke til etableringen av en helt ny utfordring som tar sikte på å belønne det panafrikanske økosystemet. Dette er AfricaTech Awards co-organisert med International Finance Corporation (IFC). De mest innovative oppstartsbedriftene innen klimateknologi, helseteknologi og fintech på kontinentet premieres. Vinnerne vil bli annonsert på VivaTech.

Seks hovedtemaer er valgt ut og gjenspeiler pulsen på de fire dagene av VivaTech 2022, gjennom et tett program bestående av berikende debatter, anerkjente foredragsholdere og nye innovasjoner.

  • Kappløpet mot netto nullutslipp

VivaTech vil gi en sentral plass til innovasjoner knyttet til kampen mot global oppvarming og energiomstillingen: dermed vil det franske selskapet Interstellar Lab, i samarbeid med NASA og CNES, presentere som en verdenspremiere BioPod, et av de aeroponiske drivhusene i verden for bruk på jorden og på andre planeter i fremtiden. Andre oppstartsbedrifter forpliktet til et mer miljøbevisst samfunn vil også være representert i Low Carbon Park EDF: Urbanomy for CO2-strategien, Carbo for evalueringen og Actéon Farm for offset. Der vil vi kunne finne Swiss Climeworks, som vil presentere sin CO2-samler eksklusivt i Frankrike, den spanske Bioo, som vil komme til Frankrike for første gang med sine interaktive installasjoner som forvandler den naturlige organiske nedbrytningen av planter til en kilde til energi eller til og med den engelske oppstarten Pentaform, som gjør datamaskinen tilgjengelig for alle og tar mer ansvar for planeten.

EDF og VivaTech jobber sammen for å redusere arrangementets karbonutslipp så mye som mulig.

Morgendagens mobilitet er et sentralt tema på VivaTech 2022.

Mange innovasjoner i mobilitetssektoren vil bli utstilt, inkludert japanske oppblåsbare elektriske kjøretøy av Poimo, sykler – og hjulene deres som demper byforurensning – av den engelske oppstarten Go Rolloe og den norske oppstarten Jetsons elektriske drevne personlige EVTOL, som er representert på mobilitetspark ved Togg

Det skal bemerkes at forhåndslanseringer er planlagt i denne kategorien: for eksempel med Audi, som vil dele sin visjon om innovasjon, teknologi og fremtidige mobilitetsvisjoner ved å presentere sitt «Audi skysphere-konsept» for første gang i Europa. .

To år med pandemien har hatt stor innvirkning på arbeidslivet. Telependling, bedriftskultur, finne talenter, bedrifter måtte tilpasse seg og innovere.

I denne sammenheng relanserer VivaTech jobbstyret sitt for andre år for å synliggjøre ledige stillinger innen tech og digital. Nytt på programmet i år er Talent Afterworks med VivaTechs HR-partner ManpowerGroup. Ved denne anledningen inviteres partnere/startups og talenter på slutten av dagen for å diskutere profesjonen deres og forretningsmøtene som finner sted i korridorene til VivaTech.

Enten det er kjønnsmangfold, geografisk eller sosialt mangfold, er forskjellene fortsatt alt for store i dag. Teknologi kan spille en betydelig integrerende rolle. Med sine kampanjer i år sikter VivaTech mot to prioriterte mål: unge mennesker og kvinner.

I denne sammenhengen lanserer VivaTech et Girls in Tech-program, i samarbeid med WoGiTech-kollektivet, som har som mål å oppmuntre mer enn 3000 ungdomsskolejenter til å oppdage den digitale verden gjennom et dedikert kurs som en del av arrangementet for å fremme coaching for å møte yrker blant unge jenter. Deretter følger en inspirasjonssesjon rundt kvinner (unge nyutdannede, innen omskolering, kvinnelige gründere osv.) på hovedscenen i løpet av dagen for allmennheten. Men også for fjerde år på rad, i samarbeid med 50inTech, Female Founder Challenge, hvis mål er å lette møter mellom investorer og startups for å akselerere finansieringen av startups ledet av kvinner.

Andre tiltak rettet mot kvinner og unge vil også finne sted under arrangementet, som for eksempel fartscoaching-økter for nesten 1000 ungdommer, hovedsakelig fra nabolaget, i samarbeid med L’Escalator; et prosjekt med Diversidays for å fremheve talentene til mangfold på scenen, og Ateliers Grande Cause Jeunes i samarbeid med Make.org. Disse initiativene tar sikte på å gjøre teknologi mer inkluderende og diversifisere profilene.

Hvert år setter vi søkelyset på teknologier som skal komme. I år, blant alle teknologiene som dekkes, vil vi være spesielt interessert i Web3-dekoding. Nærmere bestemt gjennom en Binance-vertsbasert Web3 Innovation Park som vil vise frem de mest avanserte oppstartene og innovasjonene innen blokkjede-, krypto- og NFT-økosystemene.

Merk at Meta, tidligere Facebook, vil vise frem sin visjon om Metaverse med en rekke innovasjoner som vises på VivaTech i forhold til AI for fremtiden for interaksjoner, virksomhet, arbeid og kreativitet.

Vår partner LVMH vil presentere ulike applikasjoner for bruk av metaverse for luksusverdenen, delvis gjennom sin nye virtuelle muse, hvis rolle vil være å bære gruppens innovasjonstaler.

Startup Stage11, som bygger fremtidens underholdning ved å tilby en ny måte å oppleve musikk på gjennom en blanding av gaming, mixed reality og metaverse-teknologier, vil komme og vise oss innovasjonene deres.

  • Europas digitale tiår begynner her

For å hjelpe til med å akselerere oppstartsøkosystemet, lanserer VivaTech den fjerde utgaven av Next Unicorn Awards. Denne prisen har som mål å øke det europeiske teknologiøkosystemet ved å fremheve europeiske oppskaleringer med høyt potensial.

Topp 100 presentert i dag i samarbeid med investeringsbanken GP Bullhound og med fem av verdens mest anerkjente investeringsfond: Accel, Balderton, Eurazeo, Partech og NorthZone her. Vinnerne vil bli annonsert på Vivatech neste juni.

Nytt initiativ lansert i år: European Acceleration Summit. I en tid hvor Europa forventes å kunne styrke den europeiske teknologisektoren, har VivaTech som mål å bidra ved å samle nøkkelaktørene i det globale økosystemet (akseleratorer, oppstartsbedrifter, investorer og offentlige aktører) i et skreddersydd rammeprogram .

Premier avduker høyttalere 2022

Administrerende direktør:

Thomas Buberl, administrerende direktør i Axa; Aiman​​​Ezzat, administrerende direktør i Capgemini, Bernard Charlès, administrerende direktør i Dassault Systemes, Catherine McGregor, administrerende direktør i Engie, John Chambers, grunnlegger og administrerende direktør i JC2 Ventures, Nicolas Hieronimus, administrerende direktør i L’Oréal; Bernard Arnault, styreformann og administrerende direktør i LVMH, Jonas Prising, styreformann og administrerende direktør i ManpowerGroup, Michael Kassan, styreformann og administrerende direktør i MediaLink i UTA Company og Julie Teigland, EMEIA Managing Partner i EY.

Høyttaler:

Philippe Botteri, partner hos Accel Partners; Thibaud Hug de Larauze, grunnlegger og administrerende direktør i BackMarket; Frédéric Mazzella, grunnlegger og president i Blablacar; Guillaume Pousaz, grunnlegger og administrerende direktør i Checkout; Julia Bijaoui, medgründer og co-CEO i Frichti; Kağan Sümer, grunnlegger og administrerende direktør i Gorillas; Johannes Schildt, medgründer og administrerende direktør i KRY/LIVI; Adrien Nussenbaum, medgründer av Mirakl; Alice Albizatti, grunnlegger i Revaia og Sébastien Borget, medgründer og COO i Sandbox.

Topp høyttalere:

Changpeng Zhao, grunnlegger og administrerende direktør i Binance; Cristiano Amon, administrerende direktør i Qualcomm; og Jimmy Wales, grunnlegger av Wikipedia.

Vi sees 15-18 juni!

For å registrere og delta i VivaTech 2022 er det over her

VIVA TEKNOLOGI
VIVA TEKNOLOGI

You may also like

Leave a Comment