Home » VM 2022: Marokko – Spania. Løvene i Atlas unnlater aldri å overraske. Marokko en sensasjonell kvartfinalist!

by Gunnar Garfors

Favorittene på møtet var spanjolene, motivert av ønsket om å løse seg inn til de to foregående verdenscupene. «La Furia Roja» vant gull i verdensmesterskapet i 2010, men endte i de to neste i gruppespillet og i 16-delsfinalen. Trener Luis Enriques team, som er en blanding av erfarne stjerner som Jordi Alba og Busquets med talentfulle ungdommer ledet av Gavi og Pedri, håper å fortsette suksessene til den gylne generasjonen, som har vunnet tre store turneringer på rad (Euro 2008, World Cup 2010 og Euro 2012). I gruppespillet imponerte spanjolene kun i første omgang, 7-1-seier mot Costa Rica. Med 1-1 uavgjort og 2-1 tap mot Japan, rykket La Furia Roja opp fra andreplassen og så på baksiden av «Land of the Rising Sun».

SE OGSÅ: Marokkanske fans kjemper om billetter før kampen

For Marokko var det å nå 1/8-finalen en gjentakelse av den beste prestasjonen i historien til «Lviv Atlas» i finalen i verdenscupen. I tidligere starter klarte det nordafrikanske laget bare å komme seg ut av gruppen én gang, i 1986. Marokkanerne startet turneringen i Qatar med en overraskelse, og uavgjort 0-0 mot Kroatia. De skapte deretter enda mer spenning med en 2-0-seier mot Belgia, og en 2-1-seier over Canada i deres siste kamp førte til at Hakimi, Ziyech og kompani rykket opp fra toppen av gruppen.

Spanjolene hadde den første gunstige muligheten til å åpne scoringen. I det 25. minutt spilte Yassine Bounou for enkelt på en av forsvarerne, Jordi Alba tok ballen og spilte den inn i feltet til Ferran Torres, som trakk tilbake på Gavi, men ballen traff tverrliggeren etter å ha truffet Barcelonas midtbanespiller. Selv om ballen hadde gått i nettet, ville målet blitt avvist fordi Torres var offside på tidspunktet for Albas pasning. Marco Asensio forsøkte fire minutter senere, men traff bare sidenettet.

Marokko, bortsett fra Bounous nevnte feil, spilte forsiktig i forsvar og lot ikke spanjolene spre vingene. Sofyan Amrabat spilte bra, og La Furia Roja-forsvarerne måtte ikke bare passe på lagets største stjerne, Hakim Ziyech, men også for Sofiane Boufal, som prøvde å anspore Atlas Lions sine handlinger. Marokko hadde til og med en sjanse til å score, men Nayef Aguerd headet over tverrliggeren.

Hvor hjelpeløse Luis Enriques spillere var i møte med det afrikanske lagets massive forsvar, vises av det faktum at verdensmesteren fra 2010 skjøt sitt første skudd på mål … først i det 54. minutt, da Dani Olmo scoret etter et kort frispark. hardt , men rett i midten av målet, rett inn i en godt posisjonert marokkansk keeper.

«La Furia Roja» kunne ha vippet vekten på slutten av skadetiden. Dani Olmo krysset inn i feltet fra et frispark, Nico Williams løp dyktig foran ballen og blokkerte lett den marokkanske keeperens sikt, men spanjolens innlegg var for lett å overraske Bounou.

På slutten av første del av ekstraomgangene kunne marokkanerne overraske fotballverdenen igjen. Etter et fint trekk fra Azzedine Ounahi og en vertikal pasning inn i feltet, kom Walid Cheddira i en en-mot-en-situasjon med Unai Simon. Lwów Atlas-spilleren slo imidlertid et skittent og rett skudd på en velplassert keeper. I andre omgang av ekstraomgangene gjorde samme spiller en kontring nedover venstre flanke, men ble liggende for lenge i feltet før han avfyrte et skudd, slik at den spanske forsvarsspilleren kunne gripe inn effektivt. Pablo Sarabias skudd like før slutten av ekstraomgangen gikk også utenfor. Etter et mål av 30-åringen traff ballen kun venstre stolpe på det marokkanske målet.

Straffer måtte avgjøre utfallet av kampen. Disse ble bedre håndhevet av marokkanske spillere! På spanjolersiden gjorde alle spillerne som ble tildelt dem en feil: Pablo Sarabia, som var spesielt tillatt for serien til «Hals», Pablo Sarabia (ballen etter skuddet hans traff høyre stolpe), Carlos Soler og Sergio Busquets (skuddene deres) ble holdt av Yassine Bounou). Atlas Lions avsluttet rekken av straffer med et spektakulært kutt av Achraf Hakimi midt i mål. Sensasjonen har blitt et faktum! Marokko nådde kvartfinalen i et verdensmesterskap for første gang i historien!

Marokko 0-0 Spania, 3-0 straffer

Marokko: Yassine Bounou – Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui (82 Yahia Attiat-Allal), Nayef Aguerd (84 Jawad El Yamiq), Romain Saiss, Sofyan Amrabat – Selim Amallah (82 Walid Cheddira), Azzedine Ounahi (120 Badr Benoun) , – Hakim Sofiane Boufal (66. Abde Ezzalzouli), Youssef En-Nesyri (82. Abdelhamid Sabiri)

Spania: Unai Simon – Marcos Llorente, Aymeric Laporte, Rodri Hernandez, Jordi Alba (98 Alejandro Balde) – Gavi (63 Carlos Soler), Sergio Busquets, Pedri Gonzalez – Ferran Torres (75 Nico Williams, 118 Pablo Sarabia), Danmark Olmo (Ansu Fati) 98), Marco Asensio (Alvaro Morata 63)

Gule kort: Saiss-Laporte

Dømme: Fernando Rapallini (Argentina)