Home » VM i hopp: vil Horngacher skade polakkene? Skoene er tilbake – Nyheter

VM i hopp: vil Horngacher skade polakkene? Skoene er tilbake – Nyheter

by Erlend Loe

Østerrikeren Stefan Horngacher ledet med suksess polske hoppere i 2016-2019. For fire år siden bestemte han seg for å bli med på det tyske landslaget. Siden har han gjentatte ganger kranglet med de hvite og røde om utstyret deres.

Polakkenes kontroversielle sko

Konfliktens klimaks fant sted for ett år siden på konkurransen i Willingen. Horngacher protesterte mot skoene som polske representanter testet på tyske konkurranser. Problemet var at skoene til det polske selskapet Nagaba var mer asymmetriske enn skoene til hopperne til andre lag.

Da ble Piotr Żyła og Stefan Hula diskvalifisert, og polakkene brukte bare de omstridte støvlene på slutten av sesongen. De fikk imidlertid godkjenning fra World Federation Equipment Commission (FIS) til å konkurrere i Nagaba-støvler i sesongen 2022/2023.

Horngacher gir ikke opp

Ifølge portalen sport.pl betyr ikke dette slutten på kontroversen. Stefan Horngacher skal ha vært irritert over at FIS ikke hadde godkjent de nye skoene som protesjene hans skulle konkurrere i. Treneren for det tyske laget bestemte seg for å gå tilbake til temaet polske sko.

Hornacher bør forsikre seg om at de nåværende skoene til de hvite og røde skiller seg fra de som ble godkjent av FIS i fjor. Ewa Nagaba, produsenten av sko, forsikret imidlertid i et intervju til portalen WP Sportowe Fakty at skoene vil være de samme som i fjor.

FIS planlegger å innkalle en annen utstyrskommisjon, hvor den også kan behandle temaet fottøy. I det mest ugunstige tilfellet kan verdensforbundet forby det hvite og røde laget å bruke de eksisterende skoene…Halve sesongen 2022/2023 ligger bak hopperne

Seks polakker i Willingen. Thomas Thurnbichler annonserte oppstillingen

Polske folk de forbereder seg til neste start, denne gangen flytter konkurransen til Willingen. Som en del av Thomas Thurnbichler de fant hverandre: David Kubacki, Kamil Stick, Piotr Zyla, Paul WasekAleksander Zniszczol i Jacob Wolny. Av helsemessige årsaker vil det ikke være polske kvinner i Willingen.

I verdenscupstillingen Dawid Kubacki tar andreplassen. Leder er Granerud, tredje er sloveneren Anze Lanisek. I Nations Cup er Polen nummer to bak Østerrike, Norge er tredje med to «øyne» bak de hvit-røde.

I den 44. utgaven verdensmesterskapet Totalt er det planlagt 39 konkurranser – 32 individuelle konkurranser, fem lagkonkurranser, inkludert to mixlag, og som en nyhet – to duettkonkurranser. Arrangementet markerer seriens retur til USA etter 19 år, med Lake Placid-konkurransen planlagt i februar. VM i sesongen 2022/2023 avsluttes tradisjonelt 2. april i Letalnica i Planica.

VM-program i Willingen:

Fredag ​​3. februar

16.00 – Blandede lagkonkurranse
18.15 – Kvalifisering

Lørdag 4. februar

16.10 – Individuell konkurranse

Søndag 5. februar

14.30 – Kvalifisering
16.00 – Individuell konkurranse

Paweł Majewski fra PolskieRadio24.pl besøkte «Kamiland» – senteret til Mester Kamil Stoch:


også lese:


Skihopp/PolskieRadio24.pl


/empe, sport.pl

You may also like

Leave a Comment