Home » VM i Qatar: kan russere sees i VM? Korrespondanse av Kamil Kołsut

VM i Qatar: kan russere sees i VM? Korrespondanse av Kamil Kołsut

by Gunnar Garfors

En gruppe fans jublet ikke bare for serberne, men også for iranerne i kampen mot amerikanerne, som bemerket av det russiske byrået TASS. Putin gratulerte emiren med den vellykkede åpningen av verdensmesterskapet, og emiren hadde noen uker tidligere takket ham for hjelpen til å organisere arrangementet. I Qatar er det en russisk delegasjon, journalister og nesten hundre frivillige.

Russerne er synlige i VM, men ukrainerne er fraværende

Den russiske ambassadøren i Qatar Sergei Petrov tok flagget til åpningsseremonien og rapporterte stolt at fansens reaksjon på den var veldig positiv. De sa at de ba om bilder. En kjent brasiliansk fan, Tomer Savoia, betalt av qatariene burde være en av de første som skynder seg til ham.

Russerne er synlige i VM, men ukrainerne er fraværende. De tapte et sluttspill mot waliserne og sikret seg senere uten hell en plass i verdensmesterskapet på bekostning av Iran, da regimet der brutalt undertrykte anti-regjeringsprotester og solgte utstyr til den russiske hæren.

Ingen nevnte henne. Temaet dukket opp et øyeblikk under en av pressekonferansene da en journalist spurte Matty Cash om krigen i Ukraina. – Vi følger denne nyheten med stor sorg, våre tanker er hos deg – svarte representanten for Polen.

Krigen i riktig sammenheng ble minnet av en fan som løp inn på banen under kampen mellom Portugal og Uruguay iført en t-skjorte med slagordet «Redd Ukraina». TV-seere så det ikke, men media over hele verden dekket handlingen. Helten hans var den italienske fotballspilleren og aktivisten Mario Ferri. I mars kom han til Polen for å hjelpe flyktninger fra Ukraina ved grensen.

You may also like

Leave a Comment