Home » Manchester United kunne ha kjøpt Haaland for fire

Manchester United kunne ha kjøpt Haaland for fire

by Erlend Loe

Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmet at han et halvt år før han tok ledelsen av det laget i desember 2018, da han var hovedtrener for Molde FK, hadde foreslått sin protesjé Erling Haaland til den engelske klubben. Tilbudet på 4 millioner pund ble imidlertid avslått.

Solskjær var en Man Utd-spiss fra 1996 til 2007, og scoret 126 mål på 366 kamper og er fortsatt en av klubbens legender den dag i dag.

«Jeg ringte mine gode venner i United og foreslo en overføring på 4 millioner pund som i dag virker som en dråpe i havet. Dessverre ble ikke tilbudet mitt tatt på alvor,» avslørte han.

Haaland regnes nå som en stjerne i verdensfotballen. (Foto: Getty Images)

Nordmannen gjorde sin første opptreden i Manchester denne helgen siden han forlot United i november 2021 på en spesiell samling med 400 fans. Journalister fra Norges største dagsavis, Verdens Gang, var også til stede.

Som beskrevet forklarte Solskjær at han ikke røpet navnet til spilleren den gangen, men beskrev at han var det største unge talentet i norsk fotball, som han tror vil bli en stor verdensstjerne veldig snart, så tilbudet er ekstremt publisitet.

«Og hvor spiller han i dag?» – Det ble stilt et spørsmål fra salen, og nordmannen svarte: «Ikke spør mer, for du vet godt at det er i byen din.» «Verdens Gang» mintes « kosmisk verdsettelse» av Manchester City-fotballspilleren.

Molde FK kjøpte 16 år gamle Haaland fra Bryne FK for €200.000 i februar 2017 og solgte ham til Red Bull Salzburg i januar 2019 for €8m. Den østerrikske klubben mottok 20 millioner euro fra Borussia Dortmund et år senere, mens Manchester City allerede betalte 75 millioner euro for ham. Ifølge avisen er den allerede i dag verdt rundt 200 millioner euro.

«Tenk deg at Molde bare vil ha 4 millioner pund fra United til Haaland seks måneder før starten på sin store karriere i Europa!» påpekte Solskjær.

PAP / Marcin R.

You may also like

Leave a Comment