Home » VM i skiskyting. Sprinten i Nowe Miasto er som et norgesmesterskap

VM i skiskyting. Sprinten i Nowe Miasto er som et norgesmesterskap

by Peter Østbye

Det var ingen overraskelser ved den første konkurransen i verdenscuppen i skiskyting i Nové Mesto, Moravia. Torsdagens sprint ble dominert av de norske – Johannes Thingnes Boe vant foran Tarjeis bror og Vetle Sjaastad Christians.

En annen nordmann, Endre Stroemsheim, ble uventet nummer fire.

World Cup Total Score-lederen er vant til at ingen kan ta ham forbi på langrennsbanen hvis han ikke gjør noen feil på skytebanen. Og slik var det torsdag i Tsjekkia. Gjennom effektiv skyting var nordmannen et halvminutt bedre enn broren, som heller ikke bommet på et eneste mål!

På tredjeplass tapte Christainsen mer enn ett minutt og femten sekunder til vinneren, selv om det måtte legges til at han hadde en straffesløyfe.

Ingen av våre skiskyttere klarte å fullføre konkurransen ikke bare på en poengplass, men også blant de 60 beste. Best var Wojciech Skorusa, som lå på 64. plass og ville ha kvalifisert seg til forfølgelsen uten missen. Andrzej Nędza-Kubiniec tok 80. plass i den endelige rangeringen, mens Tomasz Jakiła, som hadde åtte (av ti) straffer, endte sist, 96. plass.

Verdenscupkonkurransen i Tsjekkia varer til søndag. Kvinnenes sprint er planlagt til fredag ​​(starter kl. 16.10), jakten går på lørdag, og mixed stafett på søndag.