Home » VM Takket være Les Bleues forandret Lucie Granier verden torsdag 23. desember 2021: statistikk og informasjon

VM Takket være Les Bleues forandret Lucie Granier verden torsdag 23. desember 2021: statistikk og informasjon

by Thure Lindhardt

2021, et veldig travelt og avsluttende år for Lucie Granier. I januar signerte den 22 år gamle Marseillaise sin første profesjonelle kontrakt (til 2023) med ES Besançon, senere nummer tre i et stort sett lukket mesterskap og kvalifiserte seg deretter til gruppespillet i European League (fra 9. januar). . 6. oktober ble høyrekanten døpt «hjemme» i det franske seniorlaget ved starten av EM-kvalifiseringen (38:22 mot Tsjekkia, 3 mål). To og en halv måned senere har hun tolv valg, sammen med en verdenssølvmedalje, under de omstendighetene du vet … Tilbake på Canebière for ferien (klubbtreningen gjenopptas 29. desember), den yngste av Bleues i Granollers (bak Pauletta Foppa) etter å ha diskutert sin første store internasjonale konkurranse. I lengden, syngende aksent når du går.

Lucie, blir andre halvdel av forrige søndags finale (22:29 mot Norge) et tema å unngå på julaftensbordet?

«Det vil ikke være et tabu! Det er viktig å snakke om både det gode og det dårlige. Den andre perioden tjener oss til senere. Det er også interessant å prøve å forstå et minimum. Hvis familien min spør meg hvorfor, vil jeg gjerne snakke om det. «

Med hodet i ro, kan du si noe om denne fiaskoen som kostet deg tittelen?

«Jeg tenker mye på det, jeg prøver å forstå. Jeg kunne ikke si nøyaktig hvorfor eller hvordan … vi brukte mange ingredienser for å vinne de åtte kampene før, vi visste at andre omgang (av finalen) kom til å bli veldig komplisert at nordmennene (ledet 16-10 til 29at) ville vært stolt. Vi fant ingen midler for å komme over det, vi møtte keeperen, vi spilte mindre bra sammen. Heller ikke nivået og rekorden til de norske kan tas av. Da de hevet markøren, var det ikke det samme laget. «

Setter du fortsatt pris på den sølvmedaljen?

«Dette er min første medalje. Vi ville foretrukket å beholde den i gull, men den er fortsatt vakker. Jeg er veldig glad, veldig stolt. «

Hvordan gikk du gjennom dette VM internt?

«Det er en blanding av mange følelser, ganske komplisert å forklare. Det var mye press og spenning ved ideen om å starte dette mesterskapet. I kvartfinalen var følelsen annerledes enn i puljene, for knockout-kampene var også premiere. Jeg klarte å leve i øyeblikket, ha det gøy på banen med jentene og prøve å gjøre mitt beste. «

Hvordan suger en nykommer til seg ånden til det franske selskapet, dets defensive kultur?

«I oktober var vi sju unge mennesker, vi regnet med at halvparten av arbeidsstyrken skulle bli forfremmet. Der, med mål om VM, var det annerledes. Alle de gamle hadde mer erfaring. Jeg prøvde å berike meg selv med alt de har med seg, energien til Alicia Toublanc (den andre høyrefløyen i kollektivet), som heller ikke kjente til noen internasjonal konkurranse, til å dykke ned i dette badet. . «

Gjorde Chloé Valentini, som var lagkamerat i Besançon frem til forrige sesong, deg også en tjeneste?

«Det er klart! Jeg har spilt mange jenter, men jeg har aldri vært på samme lag. Det er klart det er litt skremmende når du kommer dit. Det er også viktig å vite hvordan man spiller sammen på en bane, og vi hadde veldig lite Tid for å lære. Det faktum at Chloe er med meg var et pluss for integreringen i gruppen. Vi kjenner hverandre godt, det er lettere å snakke og det åpner dører for andre jenter. Chloé var en bærebjelke i min integrering, den jevne Utløpet av verdenscupen.»

Observatører anser deg som en av de største gledene blant de blå kvinnene. Statistikken går også i denne retningen (nesten 27 minutters spill per kamp, ​​15 mål på 63%). Tror du at du har oppnådd det Olivier Krumbholz forventet av deg?

«Jeg er delvis fornøyd med meg selv. Jeg var til stede i forsvaret, en av hovedfabrikkene til det franske laget. Jeg prøvde å gi alt, det gikk ganske bra. Etter det er du aldri helt fornøyd med deg selv, jeg har fortsatt mye å gjøre, det viser denne konkurransen meg også. Jeg vil jobbe med det jeg savnet som ikke ble komplett under konkurransen. «

For eksempel ?

«I begynnelsen av konkurransen var jeg i stand til å ta mine favorittbilder. Jo mer kampene gikk, jo mer måtte de prøve å variere, for å gi kontraindikasjoner til keeperne, siden alle lager videoer, jo mer. Jeg ble forventet i spesialene mine, jeg måtte diversifisere spillet mitt, det vil hjelpe meg å avansere i klubben min og kanskje også i det franske laget. I tillegg kommer vingene til motstanderlagene, som tar svært liten vinkel sammenlignet med det franske mesterskapet. Selv om jeg har laget mange videoer, er det imponerende når en vinge lager en vinkel på 50 cm. Til slutt blir vi vant til det, vi prøver alt for ikke å slippe henne. «

Hva var det beste øyeblikket i fjorten dager?

«Jeg vil si at hvis vi vinner mot Danmark (23-22, semifinaler), vil summeren høres og vi vil hoppe på hverandre fordi vi går til finalen. En gruppefølelse. «

Og det mest stressende?

«Starten på kvartfinalen (31-26 mot Sverige). Jeg hadde aldri spilt en knockout-kamp, ​​og det satte meg under spesielt press. «

Frankrike har møtt åtte europeiske lag på ni kamper, har aldri vunnet med mer enn ti mål som andre store nasjoner (Norge var tilfeldigvis i første fase) … karrieren din setter kritikken som er hørt her eller på nivå med en i perspektiv VM med 32 lag? Er det noen lettelse for sølvmedaljen?

«Noen fokuserer ofte på en tapende finale når det fortsatt er en fin bane bak dem. Kampene var ikke enkle, vi kjempet for dem. Dette er en av grunnene til at vi setter pris på denne medaljen. Uten å nedverdige de andre lagene hadde vi en ganske god pulje (Angola, Montenegro, Slovenia), veldig gode lag i hovedrunden som Russland eller Polen (pluss Serbia). Vi klarte ikke å redde oss selv. «

Bluesen møtes igjen i mars. På programmet står to Frankrike-Kroatia som skal kvalifisere seg til euro. For å være der, må du fortsette å prestere med Besançon i mesterskapet og europacupen …

«Vi blir ikke tatt til neste fordi vi har vært i en konkurranse eller et internship. Jeg kommer tilbake fra et perspektiv der jeg ønsker å jobbe med fysikken min, med ferdighetene mine. For å gjøre dette kan vi ikke stole på prestasjoner, men prøv å finne det lille ekstra i alle områder av spillet, og det er også viktig å komme tilbake til virksomheten med klubben. Det er hverdagen min. Jeg ønsker å ta med ham så mye som mulig og samtidig gjøre individuelle fremskritt. «

You may also like

Leave a Comment