Home » Alcaraz-drama! Djokovic i finalen i French Open

Alcaraz-drama! Djokovic i finalen i French Open

by Erlend Loe

Møtet mellom Alcaraz og Djokovic ble annonsert som et generasjonssammenstøt. Den 20 år gamle spanjolen, verdens nr. 1, har vist flotte prestasjoner på leire denne sesongen. I 2023 vant han 25 av 27 kamper spilt på denne overflaten (triumfer i turneringer i Buenos Aires, Madrid og Barcelona) og tapte bare ett sett på vei til semifinalen i French Open (i en duell med japaneren Taro Daniel ).

SE OGSÅ: Świąteks åpenhjertige tilståelse. «Jeg glemte Arynas poengsum»

Novak Djokovic gjør det også tilsvarende bra på Roland Garros-banene – til tross for helseproblemer siden begynnelsen av sesongen (han slet med en lårskade i det seirende Australian Open). I likhet med Alcaraz tapte «Nole» kun ett sett i årets French Open (i en kvartfinaleduell med Karen Khachanov).

I fredagens kamp ble Djokovic støttet av mange års erfaring på dette nivået. For serberen var det den 45. Grand Slam-semifinalen i karrieren, inkludert den 12. i Paris. Alcaraz har nådd dette stadiet… for bare andre gang, etter fjorårets US Open. Interessant nok hadde spanjolen, som vant den eneste duellen med «Nole» så langt, en bedre rekord på direkte kamper (i fjor triumferte Alcaraz i Madrid etter en kamp i tre sett).

Det første settet av semifinaleduellen tilhørte serberen, som ikke bare vant alle kampene på egen serve, men også klarte en pause fra motstanderen en gang og avsluttet kampen med 6:3 etter 57 minutter.

I det andre settet av duellen vant begge tennisspillerne konsekvent på serven opp til en score på 4:3. Den første pausen kom fra Carlos Alcaraz i kamp åtte med noen imponerende tekniske drop-shots, men etter en stund… var det serberen som slo en returpause og tok igjen 40-0-tapet i flott stil, som førte til 5 :5. Men slutten av settet tilhørte den 16 år yngre spanjolen som vant budet sitt og et øyeblikk senere brøt Djokovic raskt (til et rent bord!) og vant den delen av møtet 7-5.

I tredje sett fikk Carlos Alcaraz helseproblemer. Spanjolen kalte inn massørene som prøvde å få ham på beina igjen, men det var åpenbart at verdens nummer én rett og slett ikke er i stand til å spille det han gjorde i den andre delen av oppgjøret. Alcaraz tapte enkelt 6-1 på en drøy halvtime, og tapte hele tre kamper på serve.

Etter en lengre medisinsk pause der legene ga spanjolen en injeksjon, returnerte Alcaraz til banen, men til tross for hans store ambisjoner var han bare et bakteppe for veteranen serberen. Novak Djokovic utnyttet motstanderens ubehag nådeløst, og scoret to ganger på både serve og pause mot 20-åringen og avsluttet det fjerde settet med en 6-1-seier ved å bruke det andre matchpoenget.

Novak Djokovics siste rival på de parisiske banene blir vinneren av oppgjøret mellom Casper Ruud og Alexander Zverev, en nordmann som selvsikkert triumferte 3-0.

Carlos Alcaraz mot Novak Djokovic 3-6, 7-5, 1-6, 1-6

RI, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment