Home » Anger PiS om valgfusk: Jeg skal fortelle statsadvokaten alt, jeg tenker på politisk asyl

Anger PiS om valgfusk: Jeg skal fortelle statsadvokaten alt, jeg tenker på politisk asyl

by Gabriel Scott

– Jeg er ikke den første som sier det. I 2014 snakket Joachim Brudziński for første gang om metoden for å krysse fingrene – understreket han i podcasten «Mistenkte politikere». Det minnet om PiS-visepresidentkonferansen, der Brudziński presenterte en slik metode for å forfalske individuelle stemmer med et kryss på fingeren, hvis refleksjon på kartet automatisk ugyldiggjorde avstemningen. Dette er hvordan kort med ikke én, men to kløver behandles. Michał Piasecki påpekte at mens Brudziński nevnte at slike manipulasjoner var mulig, snakket Zagrobelny selv om forfalskningen som om den var et faktum. En tidligere PiS-politiker sa at hvis Brudziński viste en slik form for forfalskning, visste han sannsynligvis hvordan han skulle gjøre det og kjente menneskene som gjorde det.

– Jeg prøvde å få Brudziński til å svare på Twitter, men hele PiS er taus – understreket samtalepartneren til «Politikere Mistenkelig», og Gruca minnet om at politikerne i det regjerende partiet også prøver å imøtegå Zagrobelnys tidligere påstander for å nevne Speaker for Sejm, Elżbieta Witek, og hennes påståtte støtte til svigersønnen.

Med en asyladvokat

Podcastens forfattere spurte om Zagrobelny angret på talen hans. Tidligere denne uken ble Zagrobelnyj anklaget for egeninteresse, grunnløse anklager og vilje til å vises på Twitter, selv om offisielle meningsmålinger og referater fra forrige valg ikke viste noen forfalskning. Forfatteren av boken «Love PiS» argumenterer likevel for at han fortalte Grochal om sine opplevelser, som han mener ble gjentatt i andre regioner i landet. Han legger ikke skjul på at han forventer en reaksjon fra PiS-politikere, og selv om han har varslet at han ikke ønsker å engasjere seg i dagens politikk, vil han fortsette å advare mot handlingene til PiS-tilhengere.

Zagrobelny annonserte at han ikke bare kunne avsløre navnene på vitner som bekreftet hans påstander om valgfusk med et kryss på fingeren. Etter hans mening kan PiS-aktivister gjøre hva som helst for å beholde makten. Han har selv kontaktet en lokal advokat for sikkerhets skyld og han mener han kan ha grunner til å søke asyl i Norge. Jeg snakket med en advokat i lang tid. Jeg har ikke statsborgerskap ennå, så jeg kan søke om asyl når som helst – sier den tidligere PiS-aktivisten, men Eksemplet med den kontroversielle YouTuberen Zbigniew Stonoga viser at norske myndigheter ikke automatisk gir asyl til polakker.

Storm etter intervjuet og rykter om opposisjonen

En tidligere PiS-aktivist tilknyttet partiet før det tok makten i Polen, han har bodd i Norge i 9 år. Der skrev og ga han ut boken «Love PiS» om hvordan partiet han hadde vært knyttet til siden studiene fungerte fra innsiden. I utlandet endret synet hans seg dramatisk, og han begynte å kritisere de autoritære og fremmedfiendtlige tendensene til United Right-politikere. Imidlertid, som en av journalistene bemerket, anklaget ikke Zagrobelny ham for valgfusk.

Hun har støttet opposisjonen i mange måneder nå og har advart mot handlingene til sine tidligere partifeller. Intervjuet hans med Renata Grochal fra «Newsweek» skapte stor diskusjon på Internett og delte polakker. Forsiden av ukeavisen skapte følelser, med den alarmerende tittelen «valgsvindel» under bildet av en finger med et kors malt på. Utgivelsen fulgte gjentatt opposisjonsfrykt for manipulasjon av stemmeurne, inkludert til og med å utsette valget etter innføringen av unntakstilstanden, som nevnt av venstreorienterte politiker Krzysztof Gawkowski.

Var Zagrobelny overbevisende? Gi oss beskjed i kommentarene og ikke glem å abonnere på kanalen vår.

You may also like

Leave a Comment