Home » ATP-finaler: Novak Djokovic selvsikker i semifinalen

ATP-finaler: Novak Djokovic selvsikker i semifinalen

by Thure Lindhardt

Djokovic, som vant ATP Masters 1000 i Paris for halvannen uke siden, bekreftet at han fortsatt er i form og etterlot ingen illusjoner til seedet nummer 5 Rublev. Den 34 år gamle Balkan-spilleren imponerte med sine fysiske forberedelser og smidighet – han var defensiv i en av endringene, klarte to splitter på få sekunder og vant denne aksjonen. Etter å ha scoret poenget, løftet han hendene i triumf og oppfordret publikum til å juble enda høyere. Fansen likte det også senere da de ga et intervju på italiensk etter kampen.

«Jeg visste at jeg måtte konsentrere meg og starte bra helt fra start, for i den første kampen her startet jeg med et pasningstap. Begynnelsen av spillet var nervøs, men fra 4:3 klarte jeg å velge slagene mine godt og hoppet unna. Å vinne det første settet satte Andrei under ekstra press. «Jeg begynte å spille mer regelmessig fra dypet av banen og serverte bra, noe som hjalp meg mye. Jeg ønsket å bruke forskjellige trekk for å få ham ut av komfortsonen. Totalt sett, det var en flott forestilling», innrømmet vinneren.

Dette er den 40. kampen denne spilleren har vunnet i Masters og hans 50. seier denne sesongen. Den har også dømt til fordel for ham på 12 av de siste 14 møtene. Han startet sin opptreden i Torino med seier mot nordmannen Casper Ruud (8.) 7:6 (7-4), 6:2 og vil, til tross for resultatet fra fredagsmøtet, sikre førsteplassen i den grønne gruppen sin Cameron Norrie . Briten ble med på lagoppstillingen som den andre innbytteren onsdag, og erstattet greske Stefanos Tsitsipas (4.), som var ute med en albueskade.

Djokovic, som allerede var sikker på å beholde ledelsen i ATP-rankingen på slutten av året, vil konkurrere i Masters-semifinalene for 10. gang og kjemper for sin sjette seier (og sin første på seks år) og for å utligne Rogers rekord Federer ut. I likhet med spanjolen Rafael Nadal har sveitseren allerede avsluttet sesongen på grunn av helseproblemer.

Rublev, som tok 20 Grand Slam-titler mot serbere for første gang i karrieren, innrømmet at han følte følelser på onsdag og prøvde for raskt å avslutte handlingen.

«Men det er normalt. Jeg trenger flere kamper med toppspillere å venne seg til. Det er en lærdom for meg. Det er bra at det skjedde nå og ikke i en kamp med høyere innsats, for jeg har fortsatt de sjansene til å «gå inn i semifinalen» – husket han.

Russeren, som slo Tsitsipas i åpningen, møter Ruud fredag ​​for å bygge videre på prestasjonen i Torino.

I den røde gruppen, som skal spille siste, tredje spillerunde torsdag, er det bare kjent at Daniil Medvedev skal spille som tittelforsvarer i semifinalen (2.). Hubert Hurkacz (7.), tyskeren Alexander Zverev (3.) og den italienske backup Jannik Sinner, som erstattet sin landsmann Matteo Berrettini (magemuskelskade), har sluttet seg til ham. Polakken, som led to tap og debuterer i Masters, ligger nederst på tabellen og er i en vanskelig situasjon. For å kunne heve seg må han beseire Zverev på fredag ​​og forvente at Medvedev vinner over Sinner.

BS, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment