Home » Åtte europeiske land med samme band M2022. Unntatt Polen Pika nona

Åtte europeiske land med samme band M2022. Unntatt Polen Pika nona

by Erlend Loe

VM i Qatar starter i november. Det er å forvente at jo nærmere VM nærmer seg, jo mer kontrovers vil det oppstå rundt vertslandet. Og det er mange av disse kontroversene. Det har vært kjent i årevis at Qatar ble tildelt retten til å arrangere turneringen på grunn av korrupsjon. Menneskerettighetene, som ofte brytes i Qatar, er også et viktig tema i VM-sammenheng. La oss huske at situasjonen for gjestearbeidere som blant annet jobber på byggeplasser stadioner er katastrofal. Tusenvis av dem mistet livet.

se videoen
Siden 1990-tallet har fotballspillernes lønn i Storbritannia økt med 1500 %. Hvordan er det mulig?

Van Gaal overrasket over Michniewicz» oppførsel. Polakker «lærte ham en lekse»

Kapteinene for åtte europeiske lag skal spille med regnbuebåndene i verdenscupen

Qatar har også svært strenge lover om seksuelle minoriteter. Der blir homoseksuell aktivitet behandlet som en forbrytelse og kan til og med straffes med døden. Det er derfor ikke overraskende at LGBTIQ+-fans er bekymret for om de kan føle seg trygge under VM. «20 hoteller anbefalt av FIFA for verdensmesterskapet i Qatar nekter å ta imot homofile par. Og ytterligere tre nekter – ifølge informasjonen mottatt av skandinaviske medier», skrev Bartłomiej Kubiak på Sport.pl.

Det var røster om at landslagene burde boikotte et slikt VM. Dette skjedde selvsagt ikke. Men nå viser det seg at fotballspillere ønsker å demonstrere sin motstand mot diskriminering og menneskerettighetsbrudd. Det engelske fotballforbundet (FA) har annonsert at Englands kaptein Harry Kane vil bære et spesielt kapteinsbind ved verdensmesterskapet for å promotere «OneLove»-kampanjen for inkludering og antidiskriminering. Sammen med britene ble 9 land med i aksjonen: Nederland, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige, Sveits og Wales. Selvfølgelig var det ikke alle som kvalifiserte seg til verdenscupen. Men kapteinene i Sverige og Norge skal også bære armbindet i andre landskamper. Fra de europeiske lagene deltok ikke Serbia, Kroatia, Portugal, Spania og Polen. Under VM 2022 i Qatar skal Robert Lewandowski – kapteinen på det polske landslaget – motta armbindet mottatt av Andriy Shevchenko, mer her >>

«OneLove-kampanjen, som opprinnelig ble initiert av nederlenderne, vil bruke fotballens kraft til å fremme inkludering og sende meldinger mot all diskriminering, mens verdens øyne vender mot det globale spillet. Budskapet vil bli symbolisert ved at fotballkapteinene og deres respektive herrelandslag bærer det karakteristiske «OneLove»-armbåndet», het det i uttalelsen fra den engelske fotballforbundet.

Tyskland fotball bundesliga41 ganger polsk representant sterkt om Gikiewiczs oppførsel: hån

– Som kapteiner kan vi alle konkurrere med hverandre på banen, men sammen motstår vi enhver form for diskriminering. Dette er desto viktigere i en tid hvor splittelser i samfunnet er vanlig. Å bære armbåndet vil sende en klar melding til verdens øyne – sa Harry Kane, sitert av fotballforbundets offisielle nettside. La oss legge til at opprykket ikke slutter med verdenscupen, men varer til slutten av inneværende sesong.

«Vi vil fortsette å be om mer detaljer om hvordan vi kan holde LHBTQ+-samfunnet trygt,» la han til.

Engelskmennene legger til at de ikke er likegyldige til innvandrerarbeidernes skjebne. Du vil få muligheten til å møte representantene for England. Foreningen skryter også av aktiviteter og samarbeid med FIFA rettet mot å forbedre situasjonen til arbeidere i dette landet.

«I forberedelsene til turneringen har det engelske fotballforbundet vært i dialog med en rekke menneskerettighetsorganisasjoner, fagforeninger og frivillige organisasjoner i over et år for å forstå nøkkelspørsmålene i landet og regionen», heter det i pressemeldingen.

Grzegorz Piechna i sportskanalenGrzegorz Piechna sier det han gjør. «Jeg hadde et lykketreff i livet mitt»

England begynner sin kampanje i Qatar 21. november med en kamp mot Iran. Så møter de USA og Wales.

You may also like

Leave a Comment