Home » Beijing 2022: Zbigniew Bródkas siste OL-opptreden. «Historien avsluttes»

Beijing 2022: Zbigniew Bródkas siste OL-opptreden. «Historien avsluttes»

by Erlend Loe

Før sesongen konkurrerte ikke 37 år gamle Bródka, bare trente, og det virket som han var i ferd med å trekke seg. I vinter vendte han imidlertid tilbake til høyytelsesidretten og klarte å kvalifisere seg til OL i fellesstartsrennet og på sin kronedistanse over 1500 m.

Allerede under de olympiske leker ga Bródka opp 1500 m-konkurransen på grunn av en skade i låradduktormuskelen.

«Jeg beklager at jeg i morgen (8. februar – PAP) ikke skal konkurrere på 1500m i Beijing. Beklager, mine damer og herrer, men det var ikke en lett avgjørelse, men jeg tror at den eneste riktige avgjørelsen er » – skrev konkurrenten på sosiale medier, som i år og i 2018 i Pyeongchang var flaggbærer av det polske landslaget ved åpningsseremonien av lekene.

Bródka antydet fredag ​​at dette ville være hans siste karrierestart på en stor begivenhet.

«Fra Beijing til Beijing – jeg kan skrive i dag. Historien er avsluttet ettersom eventyret mitt med mesterskapskonkurranse startet akkurat her i 2004 ved verdensmesterskapet i kortbane for juniorer og vil ende i Beijing ved OL i 2022. Det har vokst på grunn av 18 års karriere på det høyeste nivået jeg har gjort. jeg vant det viktigste, nemlig OL-gull, men det blir tid til en oppsummering», skrev Bródka.

I tillegg til Bródka starter Artur Janicki løpet fra fellesstart, og damene Magdalena Czyszczoń og Karolina Bosiek stiller. Semifinaler for menn kl 8 polsk tid, kvinner – kl 8.45.

På. Den 7. starter et 50 km langrennsløype i hver teknikk. Det er 61 deltakere på startlisten, inkludert Dominik Bury og Mateusz Haratyk.

Alpinløpere vil tidligst konkurrere i parallellslalåm av blandede lag på 3. I 16-delsfinalen møter det polske laget et knallsterkt lag fra Norge. Det polske laget består av: Maryna Gąsienica-Daniel, Magdalena Łuczak, Zuzanna Czapska, Michał Jasiczek og Paweł Pyjas.

Totalt åtte sett med medaljer deles ut på lørdag. I tillegg til konkurransen med polsk deltakelse er det planlagt finaler i tomannsbob for kvinner, curling for menn, parløp og halfpipe for menn i frikjøring.

***

En revolusjon eller kanskje bare en evolusjon – hva venter de polske sprangene nå? Trener Michal Doleżal må forklare seg. Polakkene i Kina våknet, men det var et resultat av planen, eller kanskje snarere mangelen på en plan? Hvor kommer vår tro på suksess ved lekene fra? En ting ble også holdt hemmelig av polakkene. Våre spesialutsendinger – Kamil Wolnicki og Tomasz Kalemba – snakker om alt dette direkte fra Beijing.

You may also like

Leave a Comment