Home » Casper Ruuds triumferende retur på leire. Norgesmester på Estoril

Casper Ruuds triumferende retur på leire. Norgesmester på Estoril

by Erlend Loe


PAP / EPA / Rodrigo Antunes / På bildet: Casper Ruud, mester i Millennium Estoril Open 2023

Marcin Motyka


Casper Ruud beseiret Miomir Kecmanovic i finalen i ATP 250 leirbaneturneringen i Estoril. Det er nordmannens tiende hovedserietittel i karrieren og niende på leire.

Med overgangen til grusbaner er Casper Ruud tilbake i toppform. Nordmannen vant tittelen i sin første opptreden for sesongen på sitt favorittunderlag, i ATP-turneringen i Estoril. I finalen beseiret han Miomir Kecmanovic 6-2, 7-6(3).

Toppseedede Ruud vant første sett. Den andre kampen var jevn. Markert med «seks» begynte Kecmanovic å spille dristigere og brøt med suksess gjennom motstanderens forsvar. I tie-breaker vant imidlertid nordmannen med større stabilitet og konsistens, vant 7-3 og kunne få hendene i været i triumf.

– Jeg føler meg bra. Det er første gang jeg er på Estoril, og jeg var veldig fornøyd. «Det er spesielt at jeg vant trofeet», sa 24-åringen fra Oslo, sitert av atptour.com, for hvem det er hans tiende hovedserietittel i karrieren og niende på leire. For triumfen i Millennium Estoril Open får han 250 poeng for rangeringen og 85,6 tusen. Euro finans bonus.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsport: Bussen ble sittende fast i gjørma, og så fotballspillerne… Se selv!

Den 23 år gamle Kecmanovic led sitt tredje nederlag i sin fjerde finale på ATP-touren. For ytelse får han 150 «poeng» og over 49,9 tusen. Euro.

Kecmanovic kunne ha forlatt Estoril med en dobbel og endt opp med å tape to finaler. I double-tittelkampen tapte serberen og hans landsmann Nikola Cacic 3:6, 4:6 for Sander Gille og Joran Vliegen, som ble nummer fire. Det er den syvende karriereseieren i double Main Event for belgierne.

Millennium Estoril Open, Estoril (Portugal)
ATP 250, leirbane, premiepott 562,8 tusen. Euro
Søndag 9. april

Individuelle finaler:

Casper Ruud (Norge, 1) vs. Miomir Kecmanovic (Serbia, 6) 6-2, 7-6(3)

double finale:

Sander Gille (Belgia, 4.) / Joran Vliegen (Belgia, 4.) – Nikola Cacic (Serbia) / Miomir Kecmanovic (Serbia) 6-3, 6-4

Veien gjennom lidenskapen til Hubert Hurkacz
Se WTA Tour-kamper med Iga Świątek, Magda Linette og andre toppspillere online på CANAL+ (sponset lenke)

You may also like

Leave a Comment