Home » De ba om å betale over telefon. Nå skatter de på det

De ba om å betale over telefon. Nå skatter de på det

by Peter Østbye

Kan betaling via telefon starte en krig? Det brøt ut opptøyer i Ghana på grunn av planer om en ny skatt på mobilbetalinger.

Når det gjelder ulike betalingsmåter, er Polen et svært utviklet land. Kontanter, BLIK, alle Apple/Google/Curve Pay og lignende tjenester, vanlige betalingskort… Men i hvert land er fordelingen mellom kontanter, fysiske kort og mobilbetalinger forskjellig. Tyskland, Italia og Japan er kontanter, USA, Sverige og Norge elsker kort, og mobilbetaling er Kinas og Afrikas domene.

Mobilbetalinger i Afrika er veldig godt utviklet. Regjeringene har selv sterkt oppmuntret og oppmuntret til denne typen betaling. Nå har noen tenkt å spesifikt skattlegge det. Akkurat dette varslet myndighetene i Ghana under budsjettdiskusjonen.

Skatt på mobilbetaling

Skatten skal være ca mobilbetalinger Ovenfor 100 Ghanskich Cedis (ca. 61 PLN) og forventes å være det 1,75 % av transaksjonsbeløpet. Misfornøyde borgere i dette landet gikk ut i gatene, støttet av noen opposisjonspolitikere. Protestene ble raskt til opptøyer. Sinte ghanesere kaller åpenlyst den nye skatten for en tyv.

Myndighetene har imidlertid ingen intensjon om å trekke seg tilbake. De er nok vant til denne typen reaksjoner – sosial misnøye ender veldig ofte i opptøyer i Ghana.

Søk: Xiaomi Pay debuterer i en annen bank

Søk: Curve Pay lar deg foreta kontaktløse betalinger med Huawei-smarttelefoner ved hjelp av HMS. Det er også en kampanje

Bildekilde: Shutterstock

Tekstkilde: bbc, egen

You may also like

Leave a Comment