Home » De beste idrettsutøverne i verden 2021 [NASZ RANKING]. Hvem vant? Hvilken Lewandowski?

De beste idrettsutøverne i verden 2021 [NASZ RANKING]. Hvem vant? Hvilken Lewandowski?

by Erlend Loe

  • Rangeringen inkluderer representanter for ulike idretter. Noen entusiastiske ved de olympiske leker i Tokyo, andre på fotball- eller tennisbaner
  • Personligheter som Max Verstappen, Novak Djoković og Robert Lewandowski kunne ikke mangle på rangeringen
  • Karsten Warholm har dominert det siste året og brakt fansen i Tokyo til et av de beste løpene i friidrettens historie
  • Du finner flere slike tekster på hovedsiden til Onet.pl

Selvfølgelig var det flere slike øyeblikk i den begivenhetsrike 2021-sesongen. Mye i vannet – i svømmehallen og på kanobanen, hvor vi igjen hadde flotte multimediaspillere. Inkludert to flotte kvinner. Novak Djoković fortryllet på banene, Robert Lewandowski, som var like bak podiet i vår stemme, på fotballbanene, og i motorsport prøvde Max Verastappen å bryte gjennom og under dramatiske omstendigheter bryte dominansen til Lewis Hamilton.

Vi satte pris på både sprintere og utholdenhetsutøvere. Disse resultatene gjenspeiler ganske godt det som har skjedd på de største idrettsarenaene det siste året.

10. LISA CARRINGTON – 57 PTS


Foto: Naomi Baker/Getty Images/Getty Images

Lisa Carrington på Tokyo Games

Lisa Carrington er en vannbåt i Formel 1. På 200 meter har hun dominert kajakkbanen i et tiår. Hun vinner gullmedaljer i verdenscupen som en rekke, godt kjent for Marta Walczykiewicz, som ofte endte bak henne. Men denne sesongen har det newzealandske landslaget overgått seg selv – og blitt trippelmestere ved OL i Tokyo.

9. TADEJ POGAČAR – 77 poeng


Foto: Jean Catuffe/Getty Images/Getty Images

Tadej Pogacar

Han har vunnet Tour de France for andre gang på rad. Han var også den første syklisten siden han slapp inn profesjonelle til OL som kombinerte en Grand Loop-triumf med en olympisk medalje i massestartrittet – og vant en bronsemedalje i Tokyo seks dager etter Paris-feiringen. Han har vunnet 4 andre World Tour-løp og er nummer 1.

8. ELAINE THOMPSON-HERAH – 82 pk


Foto: Maja Hitij/Getty Images/Getty Images

Elaine Thompson Herah

Den jamaicanske sprinteren Elaine Thompson-Herah presterte 100 prosent på OL-banen i Tokyo. Hun vant 3 gullmedaljer – i alle konkurranser hun deltok i (100 og 200 m og 4×100 m). Det sendte også ut et annet viktig signal. Hun har råd til å forbedre verdensrekorden på hundre 10,49 som har tilhørt Florence Griffith-Joyner i 34 år. I Tokyo satte hun olympisk rekord (10,61), og litt senere sin personlige rekord – 10,54.

7. OŁEKSANDR USYK – 91 POENG


Foto: Julian Finney/Getty Images/Getty Images

Oleksandr Usyk (til venstre) kjemper mot Atnhony Joshua

Den ukrainske fektemagen overveldet verden den 26. september på Londons Tottenham Stadium, hvor svakere fysiske forhold ikke stoppet ham fra å detronisere Anthony Joshua og frata ham IBF, WBA og WBO tungvektsmesterskapsbelter. Usyk har vunnet praktisk talt alt innen amatørboksing (IO og VM-gull) og profesjonell boksing (en rekke cruiservekttitler).

6. EMMA MCKEON – 140 PTS


Foto: Maddie Meyer/Getty Images/Getty Images

Emma Mceon

Ingen annen idrettsutøver har vunnet så mange medaljer ved OL i Tokyo. Den australske svømmeren stakk av med så mange som 7 disker (inkludert fire gull), og i OL-historien var det bare den sovjetiske gymnasten Maria Horochowska, som klarte det i 1952, som kunne skilte med en slik bragd. «Jeg lurte ikke på hvor mange av disse medaljene jeg virkelig kunne få,» sa McKeon.

5. MAKS VERSTEP – 157 hk


Foto: Dan Istitene – Formel 1/Formel 1 via Getty Images / Getty Images

Max Verstappen

Nederlenderen vant sin første Formel 1-verdenstittel under utrolige omstendigheter. Det var en følelsesladet siste runde i Abu Dhabi med Red Bull-føreren som tok ledelsen og vant løpet. Det er imidlertid ingen tvil om at han fortjente tittelen. Han var den beste sjåføren i 2021 i alle statistikker.

4. ROBERT LEWANDOWSKI – 200 poeng


Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images/Getty Images

Robert Lewandowski

Etter hvert flotte år på rad ser Robert Lewandowski ut til å ha nådd sin grense, men de påfølgende månedene viser at toppmøtet fortsatt ligger foran ham. Etter et fantastisk 2020, viste det seg at den neste fra spissen vår ble enda bedre. Lewy scoret 69 mål i alle konkurranser for det polske landslaget og Bayern München. Fremfor alt brøt han imidlertid den legendariske rekorden til Gerd Müller, som scoret totalt 41 mål i Bundesliga-sesongen 2020/21. I et halvt århundre hevdet tyskerne at dette var «en prestasjon for tidene», men polakkene beviste at de tok feil.

3. NOVAK DYOKOVIĆ – 227 pk


Foto: Clive Brunskill/Getty Images/Getty Images

Novak Djokovic

Den serbiske racquet-mesteren har vunnet den største globale folkeavstemningen på mange år, men denne sesongen kom han virkelig nær en bragd som kan ha satt ham på tronen i hele sportens historie. Djoković triumferte i Australian Open, overvant fysiske problemer, og slo Rafael Nadal og Stefanos Tsitsipas i French Open under dramatiske omstendigheter, erobret Wimbledon rolig og var til absolutt storhet på siste rette. Og her, bare en kamp unna klassisk Grand Slam og tennisparadis, tapte han US Open-finalen til Daniil Medvedev. Han gråt, men det var ingenting han kunne gjøre den dagen… I vår slettet Novak også Roger Federers rekord fra hitlistene. Han har vært på toppen av ATP-lista i 353 uker. Sannsynligvis er det ingen som tviler på at han vil avslutte karrieren som GOAT, tidenes største spiller.

2. CELEB DRESSEL – 230 pk


Foto: Maddie Meyer/Getty Images/Getty Images

kjendisdressel

Dens egenart fremheves ved hvert trinn. Presset han tråkket rundt Tokyo med var enormt. Men han var en match for henne. Han forlot OL med ikke mindre enn fem medaljer, som alle var gull. Han brøt også verdensrekorden på 100 meter i sommerfuglstilen – en av kun to satt i OL-bassenget i individuelle konkurranser. – Jeg prøvde å overbevise meg selv om at OL er som VM, men det er det ikke. Du venter i fire år på det, og det hele koker ned til 20 eller 40 sekunder hvor du må være helt perfekt. Det er galskap – sa Dressel.

Å sette likhetstegn mellom ytelsen til Michael Phelps fra Beijing (8 gullmedaljer) er uovertruffen selv for ham for øyeblikket, men det ble fortsatt historie i Tokyo. Individuelt sto han på det øverste trinnet på pallen tre ganger, og to personer kunne skryte av en slik bragd under en olympiade: Mark Spitz (fire ganger gull i 1972) og Phelps (fire ganger i 2004 og fem ganger i 2008).

1. KARSTEN WARHOLM – 237 PTS


Foto: Christian Petersen/Getty Images/Getty Images

Karsten Warholm

Det var et av de fineste løpene i friidrettens historie, og mange anser det også som en av de største begivenhetene i moderne idretts historie. I finalen i Tokyo-OL slo Karsten Warholm sin egen verdensrekord på 400m hekk og ble første mann som kom i mål under 46 sekunder – 45,94. I flere tiår var det enhver hekkeløpers drøm å bryte 47-sekundersmerket, og et slikt resultat garanterte medaljer på verdens største begivenheter hver gang. Nordmannen i Tokyo har flyttet fantasiens grenser. Etter målgang kunne han lenge ikke tro resultatet han så på lysbrettet. En måned tidligere i Oslo hadde han forbedret den snart 30 år gamle verdensrekorden satt av amerikanske Kevin Young (46,78) med 0,08 sekunder, men i Tokyo har han allerede oppnådd utrolige ting.

– Jeg startet hardt og prøvde å legge press på rivalene mine… Så løp jeg bare som om jeg kjempet for livet mitt. Jeg ville dø for denne gullmedaljen – sa Warholm etter det historiske løpet. Det var et superraskt løp da konkurrentene hans ikke var langt bak…

You may also like

Leave a Comment