Home » De beste vikingspillene

De beste vikingspillene

by Thure Lindhardt

Ta ned et ølhorn, slip øksen og stikk metallringer i skjegget (har du ikke skjegg? Dyrk et eller bruk feil) – vi seiler gjennom elven du Game i en robåt og ser på oss se de beste Viking-videospillene noensinne. At du vil Vikingspill på pc eller andre steder, tar vi deg rett til Valhalla med en rekke titler alle vil elske.

Historien er full av kule krigere, fra samurai til ninja, og vikingene er der med eliten av eliten. De er fryktløse, muskuløse, og de elsker en drink – hva er ikke å elske? Visst, de kunne ha vært brutalt voldelige tyver og mordere i det virkelige liv, men spill tar ofte ikke for seg rotete detaljer. Med videospill kan du oppleve raiddagene uten å føle deg skyldig. Så la oss dykke ned i historien til spillet og fremheve det beste av det beste.

Ut av ære

Husker du hvordan vi nevnte at vikingene bare er en av de kule krigerne vi elsker å se i videospill? Vel, For Honor har alt. Ubisofts kampspill på nettet setter krigere fra hele historien – forestill deg de første dagene av MMA da folk lette etter dominerende stiler, men med sverd, maces og andre våpen til å gå med.

Mens mange mennesker har gått videre siden lanseringen, har For Honor fortsatt et aktivt og engasjert fellesskap som elsker å slå hverandre i hodet med sverd og sparke hverandre på kantene. Ubisoft fortsetter å støtte spillet og utvider det med nye krigere, kart og hendelser. Velg vikingen for å bekrefte sin plass på denne listen. Tusen takk.

Assassin’s Creed Valhalla

Det er Ubisoft igjen, denne gangen med en enkeltspiller RPG. Assassin’s Creed Valhalla – du spiller en vikingkriger ved navn Eivor. Du reiste til England på jakt etter nytt liv, men måtte myrde rundt 500 000 mennesker for å få det.

Du skal bygge din egen vikingboplass, ta en tur til de norrøne gudenes land, besøke Norge og Amerika (eller Vinland som det heter) og ta avgjørelser som vil forme Englands fremtid. Mellom de skremmende kampene og avgjørelsene som former historien, kan du følge elvene i England med robåt, raidere kirker, delta i rap-kamper, delta i drikkekonkurranser, velge fra en rekke skjegg, kaste økser på folks hodeskaller, og lev den ekte vikingopplevelsen (eller, som vi kaller det, en dagstur til East Midlands).

Hellblade: Senuas offer

Hellblade gir deg kommandoen over en keltisk kriger som reiser gjennom Helheim, det skandinaviske dødelandet, for å redde ektemannens sjel. Bare det skjer ikke her i det hele tatt. Hellblades historie utforsker traumer og psykose. Midt i vikingangrepene kjemper Senua mot sine egne demoner mens sinnet hennes prøver å takle et nylig tap. Alle grusomhetene hun har vært vitne til, kommer til uttrykk i hallusinasjonene hennes.

Utvikleren Ninja Theory jobbet med eksperter på psykisk helse for å sikre at beskrivelsen hans av psykosen var respektfull. Resultatet er et modent og hjerteskjærende dykk inn i dypet av den menneskelige psyken gjennom linsen til et vikingvideospill. Det er verdt å spille en gang; vanskelig å sjekke.

Bordeciel

Ikke akkurat et vikingspill, men tydelig inspirert av skandinavene, Skyrim er et tidløst rollespill som folk ikke kan slutte å spille. For å være rettferdig, virker det ganske overflødig som en anbefaling å sette den på denne listen siden alle og bestemoren deres spilte Skyrim. Likevel ville spillmediemerket vårt blitt stjålet fra oss hvis det ikke var her.

Det er kanskje ingen robåter, men arkitekturen i Met-stil, nordlendingene, folk med navn som Ysgramor – alt dette er helt klart vikinginspirert. Sving en øks og skjold, skap en nordisk karakter, gi ham et skjegg og du har det perfekte Viking RPG.

krigsgud

Kratos myrdet hele det greske pantheonet og er nå klar til å møte de norrøne gudene for å beskytte sønnen. God of War har en av de mest interessante versjonene av norrøn mytologi som noen gang er sett i spill, fra verdensslangens majestet til Lokis vri mot slutten. For en sjokk- og blodbasert serie er den også til tider overraskende oppriktig. Hvordan kan vi sørge for at vi ikke overfører våre verste egenskaper til barna våre? Ved naturlig å se trist ut når du dreper mytiske skapninger!

Med en oppfølger – God of War Ragnarök – på vei, gleder vi oss til å se alt vi tror vi vet om den norrøne myten bli snudd igjen. Å, og vi gleder oss til å møte Thor – denne fyren har alt.

Valheim

Det ville ikke vært en god liste over de beste spillene uten litt variasjon. Valheim er en vikingopplevelse. Bygg ly fra kulden, kutt trær, drep mytiske skapninger og hold deg i live ved å gjøre narr av bær. Når du har bygget din egen gigantiske mjødhall og erobret området, er det på tide å dra ut på havet i en båt du har bygget selv.

Valheim er et av de mest avslappende overlevelsesspillene og er kjempegøy med venner. Hennes lave poly-kunststil i pastellfarger får verden til å virke som et vakkert sted, til tross for at hun er fanget i en slags nordisk skjærsild hvor alle vil drepe deg.

Nordre Gard

Northgard spill

Northgard forstår hvor splittet vikingene var i begynnelsen og hvordan krigerske fraksjoner av nord og dansker spilte ut mot hverandre. Det er et gammeldags strategispill med mye dybde. Når du fordyper deg i norrøn mytologi, trenger du ikke bare å forholde deg til andre klaner – du kjemper mot angrep fra gigantiske ulver, vandøde krigere, kjemper og mer.

Enda viktigere, Northgard husker at vikingene ikke bare var krigere. Dere var bønder og byggere også, og disse to er nøklene til suksessen din utenfor slagmarken.

Bannersagaen

Videospill elsker norrøn mytologi, gjør de ikke? I The Banner Saga er oppgaven din å forsvare en karavane av vikinger som krysser et frossent landskap mens de blir forfulgt av en monstrøs fiende. Bortsett fra de strategiske kampene, er The Banner Saga et valgfritt spill. Å holde en campingvogn i live blant angrep, svinnende matforsyninger og andre farer er ikke lett, og livene til dine allierte er i din kontroll til enhver tid.

Mens valg er en illusjon i de fleste spill, varierer The Banner Saga mye basert på valgene dine. Det er en trilogi som vil bli husket lenge etter at den er fullført, og ikke bare for sin vakre håndtegnede kunststil i Disney-stil.

Ragnarock

Se for deg Beat Saber, men du er en viking på en robåt som slår på krigstrommene i takt. Jo bedre timing, jo raskere vil båten din gå. Den foregår utelukkende i VR og er taktil og tilfredsstillende å slå på trommene med en imaginær klubbe. Spillet inneholder over et dusin metallåter med vikingtema, og mange av dem er virkelig eksplosjoner.

Gå inn i flerspillermodus og du kan konkurrere mot andre spillere online og stille opp kombinasjoner for å se skipet ditt suser forbi.

Dårlig nord

Bad North er spillet Viking Mini Highways. Beklager hvis du ikke vet hva dette betyr, for vi kan ikke forklare det. Minimalistisk stil Bad North fordyper deg i avsidesliggende øyer og utfordrer deg til å forsvare dem mot fiendtlige inntrengere. Det fjerner akkurat nok av kompleksiteten til de fleste sanntidsstrategispill for å sikre at du har nok dybde i spillet, men ikke nok til å hindre deg i å prøve det ut i utgangspunktet.

Vil du ha flere lister over gode spill å spille med? Oppdag de beste FPS-spillene og de beste rollespillene.

Skrevet av Kirk McKeand på vegne av GLHF.

You may also like

Leave a Comment