Home » Den 457. dagen av krigen i Ukraina. Hvor ble det av Russlands ubåter? Polen har store underskudd her

Den 457. dagen av krigen i Ukraina. Hvor ble det av Russlands ubåter? Polen har store underskudd her

by Catherine Monroe

I moderne væpnede konflikter har ubåter fra vestlige land oftest blitt brukt til å angripe landmål med kryssermissiler. I teorien har også åtte ubåter fra Svartehavsflåten en slik mulighet. Hva har du gjort?

Utløseren for temaet var forsvarsministerens beslutning om å endelig utstyre Polen med ubåter, noe som kan være nyttig, selv om det er verdt å skrive nøyaktig hva. Derfor er det greit å se på de militære operasjonene i Ukraina, Svartehavet er tross alt en lukket vannmasse, akkurat som Østersjøen. Og det er også omgitt av NATO-land: Romania og Bulgaria i vest, Tyrkia i sør. Mot øst er det nøytrale Georgia, som praktisk talt ikke har noen marinestyrke å snakke om, og i nordøst er havtilgang Russland, som har en ganske stor flåte og marinefly, som gir den kontroll over farvannet i kampsonen. Det viser seg imidlertid at hun ikke kan bruke potensialet sitt i den grad hun kunne.

Polen har en ubåt

Vi vet veldig lite om ubåter. La oss ta en titt på et internettnotat fra en kjent polsk radiostasjon: «Spørsmålet om den polske marinen har blitt bagatellisert av påfølgende regjeringer. Det er for tiden én ubåt i vår flåte, lansert i 1938. «Orka»-programmet tar sikte på å endre denne situasjonen fundamentalt. Notatet ble rettet og vi lo til tårer. Forfatteren antar at Polen har en ubåt kalt ORP «Orzeł». Ingen var overrasket over at et nesten 100 år gammelt skip skulle være i drift. Jeg gruer meg til å tenke på hva som sies om opplæring av skip. Det vil også være informasjon om at ORP-enheten «Wodnik» snarest må byttes ut, siden den deltok i slaget ved Oliva i 1627.

You may also like

Leave a Comment