Home » Det er høyt om det. Ta en nærmere titt på hjelmene til nordmennene

Det er høyt om det. Ta en nærmere titt på hjelmene til nordmennene

by Erlend Loe


PAP / EPA / Christian Brun / På bildet: Halvor Egner Granerud

David Frank


Halvor Egner Granerud har så langt vært ustoppelig i den 71. Four Hills-turneringen. Interessant nok har ikke lederen av arrangementet og lagkameratene hans en generell sponsor. Derfor gis det stor oppmerksomhet til hjelmene deres.

Halvor Egner Granerud og Co har ikke sponsorlogoer på hjelmene. På stedet der logoen vanligvis er plassert ser vi det norske flagget. «Daglabet» opplyser at Clas Brede Brathen, lagets sportssjef, ser etter en sponsor som skal samle inn 10 millioner norske kroner (ca.

– Hadde vi satt ned prisen betydelig, hadde vi solgt plassen ved hjelmen for lenge siden. Men da ville vi ikke klart å nå ambisjonen vår – understreket Brathen i et intervju med «Daglabet».

Landsorganisasjonen – LO – hadde logoen på norske hjelmer frem til i vår. Da gikk kontrakter med denne og noen andre ut. Jakten på en ny sponsor fortsetter.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Se nøye! Vet du hvem som hjalp tennisstjernen?
I Tyskland uttrykkes for eksempel forbauselsen over at Norge ikke har noen generell partner. Dagbladet understreker at tyske hoppere løser dette annerledes. For eksempel har Andreas Wellinger Red Bull-logoen på hjelmen. Dette er hans private sponsor. Andre kroppsdeler bæres av sponsorene til det tyske skiforbundet.

I Norge stabiliserer situasjonen seg kun hos hovedsponsorene. Etter initiativ fra presidenten i Norges Skiforbund kom en bedrift inn i arbeidsstokken.

Mangelen på generalsponsor har ikke rammet Halvor Egner Granerud dårlig så langt. 26-åringen vant de to første konkurransene i Four Hills-turneringen og er allerede godt foran andreplasserte Dawid Kubacki (26,8 poeng) i totalstillingen. Neste konkurranse finner sted 4. januar i Innsbruck, Østerrike.

Les også:
Store problemer for tyskerne. Horngacher sluttet å bespotte virkeligheten
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment