Home » Det litauiske landslaget rykket inn i den tredje kurven i EM-kvalifiseringsturneringen

Det litauiske landslaget rykket inn i den tredje kurven i EM-kvalifiseringsturneringen

by Erlend Loe

Litauens håndballag for menn oppdaget potensielle rivaler i 2024. EM-kvalifisering.

Fra kampen om billett til 2023 starter litauiske håndballspillere som forlot verdensmesterskapet i uttaksturneringen til EM i oktober i år.

Trekningen av EM-kvalifiseringen finner sted 31. mars. I Berlin. De 32 lagene skal deles inn i åtte grupper på fire og kjempe om de resterende 20 plassene i EM. De to beste lagene og de fire beste tredjeplassene går videre til siste runde. De fire øverste tredjeplasserte lagene avgjøres utelukkende basert på kampen med de to beste lagene i gruppen.

Før trekningen delte det europeiske håndballforbundet (EHF) lagene inn i fire remiskurver i de siste 3 uttaksrundene.

Det litauiske landslaget var i tredje kurv sammen med Bosnia-Hercegovina, Latvia, Israel, Slovakia, Tyrkia, Romania og Hellas. Litauerne slipper definitivt å møte disse lagene i kvalifiseringsturneringen.

Norge, Frankrike, Kroatia, Slovenia, Ungarn, Portugal, Island og Østerrike var i den første magiske kurven. Den andre kurven inkluderer Tsjekkia, Polen, Nederland, Montenegro, Nord-Makedonia, Serbia, Sveits og Ukraina. Den fjerde kurven er Kosovo, Belgia, Estland, Færøyene, Finland, Italia, Sacartwell og Luxembourg.

Lagene fra Russland og Hviterussland eliminert fra internasjonal konkurranse vil bli erstattet av lagene som tapte mot Sakartvel og Luxembourg i sluttspillet.

På kvalifiseringsturneringen vil det være tre såkalte landslagsvinduer, der landslagene skal spille to kamper. De to første kvalifiseringene vil finne sted 12.-16. oktober i år, med det andre vinduet planlagt i 2023. 8-12 mars, den tredje – 26-30 april.

2024 10.-28. Januar. Totalt spiller 24 landslag i EM i Tyskland. Fire lag har allerede sikret plass i finalen. Det er vertskap for Tyskland, forsvarer tittelen som mester Sverige og i 2022. Vinnerne av EM er landslagene til Spania og Danmark.

Litauiske håndballspillere, som deltok i årets europamesterskap etter 24 års pause, tok 21. plass på den endelige rangeringen.


You may also like

Leave a Comment