Home » Det nye produksjonsanlegget til Laimas er offisielt åpnet i Ādaži; Investeringer – 20 millioner euro

Det nye produksjonsanlegget til Laimas er offisielt åpnet i Ādaži; Investeringer – 20 millioner euro

by Thure Lindhardt

Torsdag 9. september ble det nye produksjonsanlegget til Laimas i 6 Laimas Street, Ādaži, offisielt åpnet, og i løpet av de siste tre årene har 20 millioner euro blitt investert i utvikling og utvidelse av Laima-merket, kunngjorde selskapet.

Ifølge selskapets representanter er investeringene ovenfor en av de største investeringene i matindustrien i Latvia.

Det totale arealet til fabrikken er mer enn 7200 kvadratmeter. Det er et moderne og energieffektivt system med en nøyaktig planlagt produksjonsprosess som sikrer effektivitet og høy produktkvalitet. Fabrikken sysselsetter mer enn 100 arbeidere.

I tillegg ble det bygget et moderne produktutviklingslaboratorium i denne fabrikken, som muliggjør utvikling og forbedring av nye produkter i serien til konfektmerket «Laima».

Åpningsseremonien ble deltatt av statsminister Krišjānis Kariņš (JV), styreleder i Orkla Latvija Toms Didrihsons, administrerende direktør i Orkla Group Confectionery & Snacks Ingvilla Tarberga Berga og andre inviterte gjester.

Toms Didrihsons, administrerende direktør i Orkla Latvija

«Laima» er et tradisjonelt og svært populært konfektmerke i Latvia, som feirer sin 151-årsdag i år. I løpet av halvannet århundre har det vært utallige betydningsfulle hendelser og utviklinger i både selskapet og konfektindustrien. I dag nyter vi fruktene av arbeidet Orkla-teamet og våre partnere har jobbet med de siste årene for å gi Laima et nytt hjem. Alt som er planlagt så langt i byggeprosessen og utviklingsplanen er vellykket fullført, og med dette nye anlegget i Laima vil vi ikke bare åpne en ny side i historien til den latviske godteriindustrien, men også åpne et nytt kapittel.

Statsminister Krišjānis Kariņš sa på arrangementet at sterke og eksportorienterte produksjonsbedrifter er grunnlaget for Latvias økonomiske vekst og befolkningens velvære, og han har æren av å besøke et av disse selskapene og åpne et nytt Laima-merke.

Krišjānis Kariņš (JV), statsminister

Med investeringen i et nytt, moderne anlegg i Latvia har selskapet «Orkla Latvija» ikke bare gjennomført nok et investeringsprosjekt i landet vårt, men også skapt nye arbeidsplasser og fremtidige merinntekter i form av skatter til statsbudsjettet. Denne betydningsfulle begivenheten er et av de levende eksemplene på gjenopplivingen av intelligent reindustrialisering eller produksjon i Latvia med ny kapasitet. Jeg gratulerer ledelsen og ansatte i selskapet med åpningen av det nye produksjonsanlegget, noe som betyr både den garanterte tilstedeværelsen av «Laimas»-produkter i butikkhyllene og en økning i det felles beste for landet vårt.»

Byggingen av anlegget startet i oktober 2017, rafterfestivalen til det nye «Laimas»-anlegget ble feiret i oktober 2019, og i januar 2020 ble en symbolsk tidskapsel bygget inn i grunnlaget for det nyoppførte anlegget som et budskap til fremtidige generasjoner.

Som rapportert oppnådde Orkla Latvija en omsetning på 104,2 millioner euro og et resultat på 4,6 millioner euro i fjor, meldte selskapet. Dermed, ifølge estimater, økte konsernets omsetning med 22,3% i fjor, mens resultatet – med 63,9%.

I Latvia representerer og utvikler Orkla Laima, Selga, Staburadze, Ādaži Chips, Pedro, Spilva, Gutta, Everest, Latplanta og andre merker. Selskapet tilhører det norske konsernet Orkla.

You may also like

Leave a Comment