Home » Dutch Sander (36) var en gang verdens best betalte profesjonelle spiller | teknologi

Dutch Sander (36) var en gang verdens best betalte profesjonelle spiller | teknologi

by Thure Lindhardt

Sander Kaasjager er et av de største navnene i nederlandsk e-sportshistorie, men det ringer nok ikke hos allmennheten. I en tid da profesjonelt spill var enda mer en nisje enn det er nå, tjente det allerede betydelige penger.
«Jeg tror min første erfaring med et digitalt spill var for over tretti år siden, på en Commodore 64,» sier 36 år gamle Naardenaar. Ingen visste da at dette var de første stegene i en stor spillkarriere.

Kaasjager hadde veldig forskjellige ambisjoner i ungdommen: «Jeg pleide å spille tennis på høyt nivå. Jeg drømte om å vinne Wimbledon en dag, men det gikk bare ikke, sier han med et blunk. «Jeg trente seks ganger i uken. Hvis jeg liker noe, vil jeg gjøre det beste ut av det.»

Spillefeltet endret seg da han oppdaget en ny kjærlighet på videregående gjennom et uventet tips: skytespill. «Jeg hadde en mattelærer som visste at jeg var interessert i PC-er og derfor spill. Han ga meg en CD Quake 2 fordi han trodde jeg ville like det og han spilte spillet selv. Jeg ble solgt umiddelbart, og så sakte men sikkert ble tennis seks ganger i uken spill seks ganger i uken.»

Finn venner på nettet

«Foruten læreren min, var det bare én venn på skolen som også spilte spill, og han sluttet etter en stund fordi han ikke likte det så godt som meg. Som et resultat stolte jeg hovedsakelig på spillets nettsamfunn for folk å spille med. I tillegg til å bygge vennskap med folk jeg fortsatt snakker regelmessig med nesten tjue år senere, ga dette fellesskapet meg også muligheten til å teste talentene mine mot bedre spillere.»

Det ble raskt klart at «Vo0», som Kaasjager er bedre kjent på Internett, har talent. Men den absolutte toppen virket for ambisiøs i starten. Hovedårsaken? «Backlog», sier Kaasjager. «Jeg begynte mye senere Quake 2 enn de ekte topperne. Da den nyeste versjonen av skytespillet kom ut, kunne ikke PC-en min kjøre det. Jeg var fortsatt student, så jeg hadde ikke penger til en ny, en, to, tre. Etter at jeg endelig byttet, savnet jeg faktisk forbindelsen her.»

Da han fikk nyss om et kommende nytt spill i 2004, Smertestillendehan kom inn umiddelbart. «Jeg fant en lekket prøveversjon av det nye spillet på nettet og var der fra dag én. Det viste seg å være en perfekt match for spillestilen min, så det var bare ett mål: å bli best.»

Vant $223 000

Dette var ikke bare tomme ord. Han vant umiddelbart den første internasjonale turneringen, som han meldte seg på litt senere. Den første seieren av mange viste seg senere. Suksesser som gjorde ham til den best-tjenende e-sportsspilleren i verden i 2005 med $223 000 i premiepenger.

Etter dette toppåret mente nederlenderen det var nok og etter en kort, men vellykket karriere, ga han opp tastaturet og musen igjen. Likevel fortsatte det å klø, noe som førte til et flott comeback. I en alder av 32 ble han nummer to i verdenscuppen, denne gangen i spillet Quake Champions. Selv om han var ganske gammel, domineres esportsverdenen av tenåringer og tidlig i tjueårene.

Babyen kommer

Kaasjagers prioriteringer er nå en helt annen: «Jeg har jobbet fulltid i noen år, kjøpt hus med kjæresten min og den første lille er på vei. Nå har jeg andre ting på hjertet.» Selv om han holder døren på gløtt, og avslutter med ordene «Men aldri si, aldri».


Du kan svare på slutten av denne artikkelen. Kun kommentarer med fullt navn vil bli publisert. Vi gjør dette fordi vi ønsker en debatt med folk som står opp for det de sier og som setter navn på det. Hvis du fortsatt trenger å skrive inn navnet ditt, kan du gjøre det ved å klikke på «Registrer deg» øverst til høyre på nettsiden vår.

You may also like

Leave a Comment