Home » En norsk statsborger er død. Tragedie under en politiaksjon i Wroclaw

En norsk statsborger er død. Tragedie under en politiaksjon i Wroclaw

by Erlend Loe


Facebook / Panthers Wrocław. / På bildet: Leo Krafft

Michal Mielnik


Fredag ​​kveld døde 28 år gamle Leo K. etter en politiaksjon Nordmannen var en amerikansk fotballspiller og representerte Panthers Wrocław-laget. Opplysningene ble bekreftet av klubbens representanter.

Ifølge byens politihovedkvarter i Wroclaw grep tjenestemenn inn i et av boligområdene i Wroclaw før klokken 22 fredag. Årsaken til oppringningen var mannens upassende og høylytte oppførsel, som forstyrret andres fred.

Da politiet var på stedet, traff de en norsk statsborger. Først var han rolig og samarbeidet med betjentene. Etter å ha forklart at besittelse av narkotika var ulovlig i Polen, begynte 28-åringen å gjøre motstand. Politiet brukte direkte tvangsmidler, overmannet nordmannen og la ham på håndjern.

På grunn av hans psykofysiske tilstand og nye pustevansker ble et akuttmedisinsk team kalt til stedet og 28-åringen fikk beroligende midler. Etter å ha mottatt dem besvimte nordmannen og mistet bevisstheten. Hans vitale funksjoner ble gjenopprettet på stedet og mannen ble fraktet til sykehus, hvor han døde en time senere.

Ifølge byens politihovedkvarter i Wrocław var statsadvokaten klar over hele hendelsen og bestemte seg for å foreta en obduksjon av mannens kropp. I tillegg har politikontrollenheter fra Voivodskaps politihovedkvarter i Wrocław og Politiets Internal Affairs Bureau iverksatt tiltak for å etterforske saken grundig.

Klubben fra Wroclaw bekreftet informasjonen om spillerens død.

You may also like

Leave a Comment