Home » En tittelhopper utenfor det norske laget. «Jeg var ikke forberedt på det»

En tittelhopper utenfor det norske laget. «Jeg var ikke forberedt på det»

by Erlend Loe

– Jeg har ikke ord for å kommentere ledelsens beslutning, jeg anser den som urettferdig – la hopperen til.

Nordmannen ble nylig operert i ryggen, men sa at han følte at neste sesong ville bli et gjennombrudd for ham.

Treneren til de norske skihopperne Alexander Stöckl forklarte på NRK fjernsyn at fjerningen av Johansson fra A-laget delvis skyldtes at Johansson ble tatt ut av A-laget. en konsekvens av FIS-vedtaket om å begrense startbeløpet for de sterkeste lagene.

«Jeg håper at det å fjerne Robert fra A-troppen gir ham mer motivasjon, og han ønsker å bevise at vi gjorde en feil.» Dette er imidlertid sporten på høyeste nivå og de beste spillerne har en plass på landslaget – kommenterte han .

Kristoffer Eriksen Sundal erstattet Johnassen i seksmanns A-laget.

«Han viste solid konsistens og hjalp oss med å vinne en lagsølvmedalje i verdensmesterskapet i Planica, så han fortjener absolutt en plass på landslaget,» sa Stoeckl.

Sammen med Sundal består Norges seniortropp for neste sesong av Daniel Andre Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann Andre Forfang og Bendik Jakobsen Heggli.

Johansson (33) har vært fast medlem av det norske landslaget siden 2017.

Ved vinter-OL i PyeongChang (2018) vant han tre medaljer: individuell bronse i normal- og storbakken og laggull i storbakken. Han er også to ganger verdensmester i lagskiflyging (2018, 2020) og sølvmedaljevinner ved verdensmesterskapet i Oberstdorf i individuell i storbakken og i blandet konkurranse (2021).

You may also like

Leave a Comment