Home » En Uber-sjåfør tar deg hjem og reparerer vaskemaskinen din – altmuligmanntjenester i horisonten

En Uber-sjåfør tar deg hjem og reparerer vaskemaskinen din – altmuligmanntjenester i horisonten

by Peter Østbye

Uber ønsker å tilby sjåfører flere inntjeningsmuligheter – etter å ha fullført kurset kan de hjelpe til med husarbeid.

Transportapplikasjonsmarkedet i Polen vokser hvert år, og polakkene er i økende grad villige til å velge Uber eller Bolt i stedet for å reise med offentlig transport eller få sin egen bil ut av garasjen. Jeg er også en av dem og bruker ofte taxi-apper fordi – i hvert fall i mitt tilfelle – prisene for turen fra punkt A til punkt B ofte ligger mellom PLN 10 og 11 takket være utallige rabatter med intensiv bruk. Transportselskaper har for lengst gått utover rene byturer og tilbyr for eksempel også matleveringer. De ønsker imidlertid ikke å stoppe der – Uber jobber med en ny tjeneste der sjåføren raskt kan bli… en altmuligmann etter endt kurs.

Sjåfør, bud, gipser, akrobat

Du er sikkert kjent med portaler som Fixly, som brukes til å finne spesialister innen de brede områdene oppussing, reparasjoner og husarbeid. Entreprenører legger ut sine spesialiseringer og aktivitetsområder der, og brukere kan enkelt kontakte dem og avtale en bestemt tjeneste. Hvorfor nevner jeg dette? Fordi Uber nettopp har startet en pilottest for et nytt program som ligner på slike portaler for håndverkere. Initiativet – selv om det høres litt absurd ut – ser for seg deltakelse av sjåfører og bud i husarbeid bare begrenset av fantasien til kundene og ferdighetene til gjør-det-selv-folkene selv.

Kilde: Depositphotos

Som en del av Uber Tasks kan sjåfører og bud utføre oppgaver som å rydde snø fra gården, montere møbler, klippe plenen, male et rom eller reparere husholdningsapparater – forutsatt at de har den nødvendige kompetansen, selvfølgelig. Ingenting er forsert og oppgaver fra søknaden kan behandles som oppgaver for de som er villige. Det er sjåførene som deltar i pilotprogrammet som bestemmer om de vil påta seg tilleggsarbeid.

Dette er en god idé, men vil det fungere i polsk virkelighet?

For å være ærlig synes jeg det er litt vanskelig å forestille seg. Du bestiller en Uber for å ta deg hjem fra jobb på en regnværsdag, og mens du kjører husker du at kjøkkenet kunne trenge en omlakkering og den utette vasken bør fikses. Så du kaster sjåføren noen kroner og inviterer ham over? Vel, faktisk ja, men kanskje ikke i en så overdreven form. Fra sjåførens perspektiv er de bestilte oppgavene synlige i søknaden (sammen med foreslåtte priser for tjenesten), og entreprenøren har en viss tid til å ta en beslutning og forberede arbeid.

Les mer nedenfor

En Uber-sjåfør venter på døren din selv om du ikke har bestilt en ennå – hvordan er dette mulig?
Kilde: Depositphotos

Uber-talsmann Conor Ferguson sa i en uttalelse KantenSelskapets mål er å tilby sjåførene størst mulig inntjeningspotensial. Så hvis noen har en evne til husarbeid i tillegg til å kjøre bil, hvorfor ikke? I utgangspunktet er det vanskelig å være uenig i dette og ideen virker riktig, men jeg synes det er vanskelig å omsette disse visjonene til polsk virkelighet. Polakker stoler ikke lenger nok på sjåfører og vil ikke snakke med dem mens de kjører, enn si slippe dem inn i hjemmene sine. Vi må definitivt vente med å teste Uber Tasks på Vistula, siden den nye tjenesten for tiden testes i USA, inkludert Florida.

Hva tror du? Har Uber Tasks en sjanse til å etablere seg på det polske markedet?

Arkivbilde fra Depositphotos

You may also like

Leave a Comment